Anhörigstöd

Anhörigdagen

Nationella anhörigdagen uppmärksammar anhörigas livssituation varje år den 6:e oktober. Den vänder sig till anhöriga som inom familjen, släkten eller vänskapskretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte längre klarar av vardagen på egen hand. Anhörigcentrum i Uppsala vänder sig till anhöriga som stöttar någon över 21 år. Även du som i ditt arbete kommer i kontakt med anhöriga är välkommen. Dagen arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

I år bjuder vi in till två inspirerande föreläsningar, en med Sofia Camnerin, mamma till en son med NPF-diagnos och en med brandmannen Lasse Gustavson som blev allvarligt brännskadad vid en gasolycka.

Sofia CamnerinFöreläsning med Sofia Camnerin

Sofia Camnerin är mamma till en son med NPF-diagnos och aktuell med boken När livet stramas åt skärps blicken. Sofia berättar om föräldraskapet och syskonens upplevelser.

Dag: onsdag 4 oktober

Tid: 18.00–20.00

Plats: Anhörigcentrum, S:t Persgatan 10 A (S:t Per Gallerian)

Läs mer och anmäl dig här.

Lasse GustavsonFöreläsning med Lasse Gustavson

Föreläsning med brandmannen Lasse Gustavson som blev allvarligt brännskadad vid en gasolycka. Lasse pratar om hur man bemöter andra människor, om att ta sig genom kriser och om att man alltid kan välja sitt eget förhållningssätt till det som sker.

Dag: torsdag 5 oktober

Tid: 16.00–19.00

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12

Läs mer och anmäl dig här.

12 september 2017