Korttidsboende

Klarbärsgatan 94

Klarbärsgatans korttidsboende ligger i stadsdelen Slavsta, ca 4 km från Uppsala centrum. Här finns fyra boendeplatser för dig som är 21 år eller äldre och har en funktionsnedsättning. På korttids får du möjlighet att byta miljö, träffa nya människor, delta i aktiviteter, samt förbereda dig för framtida flytt till egen lägenhet.

Boendet

Slavsta är ett lugnt och fint område med närhet till skog och grönområden. Boendet ligger i ett hyreshus på markplan. Här finns fyra sovrum med säng, bord, stol, garderob, samt egen toalett och dusch. Vi har gemensamt allrum, vardagsrum och kök där vi lagar vår mat.

På Klarbärsgatans korttids bor max fyra personer åt gången, mellan 2 och 14 dygn i månaden utifrån LSS-beslut om korttidsvistelse.

Personal

Personal finns på plats när du kommer från daglig verksamhet, under kvällen, natten och på morgonen till dess att du åker igen. Under helgerna finns det personal dygnet runt. Vi har vaken nattpersonal.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter både enskilt och i grupp, utefter individuella behov och önskemål. Vi har TV och sällskapsspel.

Kostnader

Du betalar själv för mat, fritidsaktiviteter och resor.

Service & kommunikation

I närheten av boendet finns en pizzeria och det är gång/cykelavstånd till matbutik i Årsta. Det finns fina cykelvägar och det är också nära till busshållplats.

Kontakt

Adress: Klarbärsgatan 94, 754 52 Uppsala

Telefon: 018-727 76 32

Verksamhetschef
Mandana Bayati
Uppdaterad: