Stöd i boende

Ekåkersvägen 1

Boendet är beläget i Bälinge som ligger drygt en mil norr om Uppsala. Här finns härlig natur och fina promenadstråk i anslutning till det nybyggda bostadsområdet.

Boendet

Gruppboendet är byggt som en enplansvilla med 6 fullvärdiga lägenheter, gemensamhetsutrymmen och ett stort gemensamt kök. För dem som vill äta gemensamt tillagas maten av boendets personal.

Alla 6 lägenheter är disponerade på samma sätt. De består av en mindre hall, vardagsrum, köksdel och ett sovrum, samt ett väl tilltaget badrum. Till varje lägenhet hör ett mindre förråd. 

Boendet vänder sig till yngre gravt funktionshindrade personer (18-22 år)med omfattande omvårdnadsbehov. 

Boendet är helt nybyggt och beräknar att öppnas under hösten 2017

Personal

Personalgruppen består idag av 15 personer med undersköterskekompetens/barn och fritidsprogrammet. Vi har ett flertal i personalgruppen som utbildat sig i Sherborne och taktipro.

Vi har bemanning dygnet runt, med vaken nattpersonal. 

Aktiviteter

Vi erbjuder både enskilda och gemensamma aktiviteter såsom promenader och utflykter, men vi hyr också bassängen på habiliteringen en kväll i veckan, då vi kan åka iväg och bada.

På boendet finns en akka-platta att köra runt med för de som vill och har möjlighet

Service & kommunikation 

I Bälinge finns goda busskommunikationer, en närlivsbutik, skola, bibliotek, förskolor, vårdcentral, sommarbad med utomhuspooler och pizzeria. 

Kontakt

Adress: Ekåkersvägen 1, Uppsala

Telefon: 

Kontakta oss

Verksamhetschef
Johanna Ryrhed
16 augusti 2018