Filmklubben - "Drakarnas rike"

20 april

Tid: 10:00 – 12:00

Kom och se film GRATIS. Filmklubben visar:

"Drakarnas Rike"

London i en nära framtid. 12-årige Quinn Abercromby besöker sin mor som är förman för ett gäng tunnelgrävare som är igång med att utöka Londons tunnelbanenät. På eget initiativ besöker han en nyupptäckt grotta när en drake vaknar upp. Quinn lyckas komma undan medan hans mor dödas. Drakstammen växer och börjar ta över jorden.

20 år senare. Quinn är "brandchef" i ett liten samhälle som överlevt i ett slott i Northumberland. Assisterad av sin vän Creedy och adopterade son Jared, är Quinns avsikt att överleva genom att drakarna svälter ihjäl. Den amerikanske drakdödaren Denton Van Zan anländer tillsammans med ett team han samlat ihop för att spåra upp originaldraken, förmodligen den ende hannen och far till hela drakbeståndet.

Efter strid med en drake dödas Creedy. Quinn ansluter sig till Van Zan och Alex för en resa till London där drakhannen finns. Van Zan offrar sig själv i striden och Quinn dödar draken. Några månader senare, när drakarna uppenbarligen försvunnit, fortsätter Quinn och Alex att leda samhället i slottet. Ett meddelande från Frankrike visar att även andra människor överlevt.