Träffpunkter 65+

Tisdagsbio

Tisdagsbio 10.30, sommaren 2018, Träffpunkt Treklangen

19 juni The Square, (2 tim och 25 min)
Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum – i centrum av konstvärlden tar han sitt arbete på största allvar. Dagarna innan den prestigefulla utställningen The Square ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren som försätter honom i allt dråpligare situationer och får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. 

26 juni Nyckeln till Frihet (2 tim 17 min)
Andy Dufresne är en tystlåten ambitiös man långt kommen i en lysande karriär. Dessvärre är hans förhållande med frun långt i från lyckligt - hon vill skilja sig samt har inlett ett förhållande med en annan. När frun och hennes älskare brutalt skjuts ihjäl åtalas Andy och fälls för morden. Straffet blir två livstider på Shawshank, ett av de värsta fängelserna i USA. I fängelset möts han av den hårda fängelsechefen, Mr Hadley, som styr fängelset med järnhand och mycket övervåld och som i egenskap av sin position misshandlar det mesta som kommer i hans väg. Efter ett tag får Andy reda på att en nyanländ fånge kan hjälpa honom att få målet omprövat.

3 juli Kvartetten (1 tim 34 min)
Allt går sin gilla gång på Beecham House, ett pampigt hem för pensionerade musiker. Tills en ny gäst anländer och förändrar allt, inte minst för Cissy, Wilf och Reggie - den excentriska operadivan Jean, som tidigare var gift med Reggie.

10 juli Min pappa Toni Erdmann (2 tim 42 min)
Winfried bestämmer sig för att tina upp sin frostiga relation med dottern Ines genom ett spontanbesök. Men Ines har fullt upp med ett komplext affärsprojekt, så att ta hand om sin skojfriske far är ingen prioritet. Winfried ger sig dock inte utan kamp och infiltrerar dotterns liv i rollen som den excentriske livsstilscoachen Toni Erdmann. Ett beslut som kommer att få oanade följder. 

17 juli He named me Malala (1 tim 24 min)
Tonårsfickan Malala Yousafzai attackerades av talibaner för att ha förespråkat flickors rätt till utbildning. Hon har nu blivit en förebild och inspiration för miljontals människor.

31 juli En ung Jane Austen (1 tim 56 min)
Jane Austen förälskade sig tjugo år gammal i Tom Lefroy och deras förhållande var lika romantiskt som berättelserna i hennes stora litterära verk. Och precis som i hennes romaner står valet mellan pengar och kärlek. På 1700-talet ansågs valet vara lätt, men Jane Austen var inte den som anpassade sig efter rådande normer. Hennes val stod istället mellan kärlek – eller ingenting alls…

7 augusti Monsunbröllop (1 tim 47 min)
Det rustas till ett stort indiskt bröllop. Hela den omfattande och brokiga familjen samlas till den flera dagar långa festen. Brudens far som har ett betungande ansvar för planeringen av festen diskuterar nervöst detaljer med den gåpåiga bröllopsarrangören. Brudgummen är en indier bosatt i USA, och äktenskapet är arrangerat. Vad ingen vet är att den blivande bruden, Aditi, har en affär med en gift TV-producent, Vikram. Under bröllopsförberedelserna upptäcker bröllopsarrangören och familjens hushållerska varandra. Brudens föräldralösa och ogifta kusin som bor med brudens fars familj och betraktas som en dotter i familjen känner sig tvingad att avslöja att brudens fars svåger har utnyttjat henne sexuellt när hon var liten. Detta avslöjande leder till att brudens far måste fatta ett obehagligt beslut precis innan bröllopet.

14 augusti Testament of Youth (2 tim och 4 min)
Trots att hon är kvinna lyckas Vera Brittain 1914 få möjligheten att studera vid Somerville College i Oxford. När första världskriget bryter ut hoppar hon av sina studier för att bli sjuksköterska och ta hand om sårade och döende soldater.

21 augusti Förälskad i Rom (1 tim 51 min)
Vi får följa en man och hans fru som reser till Rom för att närvara vid deras dotters italienska bröllop, en man kallad Leopoldo som blir förväxlad med en filmstjärna, en arkitekt från Kalifornien på besök i staden med några vänner, samt två nygifta som åker till Rom för att hälsa på några släktingar men istället villar bort sig i staden.

28 augusti All Inclusive ( 1 tim 29 min)
En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin och struliga Tove. Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne. Malin tror att massage och stillsamma utflykter är vad Inger behöver, medan Tove har en helt annan lösning. För att pigga upp mamma betalar hon i smyg sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, för att ta ut Inger på en dejt. Det hela går dock lite för bra och plötsligt har Tove och Malin skaffat sig helt nya problem.

 

Här kan du ladda ner programmet tisdagsbio för utskrift 

 

28 maj 2018