Undersköterska

Som undersköterska inom våra verksamheter arbetar du framförallt inom vår äldreomsorg. Du får här en möjlighet att vara med och ta hand om personer som varit med ett helt liv och nu behöver extra omtanke.

Arbetsuppgifter för dig som undersköterska

Till de vanligaste arbetsuppgifterna för våra undersköterskor hör bland annat att:

  • Ge personlig omvårdnad
  • Utföra medicinska insatser utifrån delegering av legitimerad personal
  • Utföra serviceinsatser

Shilan berättar

Shilan Zakholi, undersköterskaShilan Zakholi, undersköterska inom Uppsala kommun, berättar:

– Först arbetade jag som undersköterska, sedan erbjöds jag att jobba som samordnare och driftledare inom hemvården. Jag har ett starkt driv och provade tjänsterna ett tag, men upptäckte att jag helst vill jobba som undersköterska. Jag vill använda alla mina sinnen. Se, höra och uppleva verkligheten genom alla möten. Man får så mycket tillbaka.

– Nu jobbar jag som undersköterska igen och trivs fint. Jag tycker vi får ett så bra administrativt stöd och att man lyssnar när vi har förslag kring insatsen som kan göra det bättre för individen. Jag känner att jag gör något bra. Det är ett spännande jobb också, man är mångsysslare. Allt från lite av kock till lite av psykolog.

– När jag träffar de äldre – de är som en levande skola för mig. Vi har till exempel en kvinna över hundra år i vårt område som varit med under två världskrig, det hon berättat gör att jag förstår historia så mycket mer.

Vill du arbeta som undersköterska hos oss?

Läs mer om hur du visar ditt intresse på sidan om intresseanmälan.

Uppdaterad: