Blomstrande festligheter på äldreboendet Linné

Igår var det sommarfest på äldreboendet Linné i Sävja. Det bjöds på musikuppträdande med Linnékvintetten, tipspromanad, tårta och en hemlig gäst från 1700-talet…

Hans Odöö som Linné och Linnékvintetten - uppträder på äldreboendet Linné.

"Vet ni vad Anemone nemorosa är för en blomma?" undrade Professor Linné (Hans Odöö) på äldreboendet Linnés sommarfest.

Sommarfest för boende och anhöriga

Igår bjöds alla boende och deras anhöriga på Linnés äldreboende på sommarfest. Det dukades upp tårta och kakbuffé som avnjöts till tonerna av Linnékvintettens bleckblåsinstrument på den soliga innergården. Mot slutet av uppträdandet dök självaste professor Linné (Hans Odöö) upp i publiken för att berätta om sitt liv.

Succé i Linnés hemtrakter

Även Kåbo växthus fanns på plats för att sälja blommor och alla som ville fick avsluta festen med att gå en tipsrunda, självklart med temat växter.

- Linnédagen blev en succé, säger Eva Eriksson och Lisbeth Erkapers, verksamhetschefer för Linné. Våra boenden och anhöriga fick en fin upplevelse i det fina sommarvädret, ett riktigt bra tema här i Linnés hemtrakter! Vi hoppas på fler sådana här dagar.

En hel veckas festligheter

Under hela veckan anordnas festligheter för de boende på Linné. Temat är växter eftersom boendet är döpt efter den svenske botanikern och professorn Carl von Linné. Det har bjudits på både nationaldagsfirande och plantering av växter. Som avrundning på veckan kommer de boende att få åka på cykeltur med den eldrivna lådcykeln och även få en stunds avkoppling med taktil massage.

Läs mer om Linné äldreboende.

9 juni 2016