Cykling, hälsotips och nyttiga recept på 60plus

Årets 60plus-mässa i Uppsala arrangerades på IFU Arena och Uppsala kommun fanns förstås med bland utställarna. Målet var att sprida hälsotips och uppmuntra seniorer till ett aktivt liv.

Det första som besökarna på mässan mötte var Cykling utan ålder, ett projekt som finns på fyra kommunala äldreboenden där en anhörig eller volontär kan låna en specialcykel för utflykter tillsammans med de boende. Ett fyrtiotal besökare tog chansen att provcykla.

Läs mer om projektet Cykling utan ålder.

Cykling jorden runt

Uppsala kommun deltog i sextioplusmässa.Cykling gällde det även i montern, där besökare fick prova att cykla längs sin barndoms gator eller i någon världsstad med hjälp av en specialcykel och Google Earth.

Mycket populär var också kartan med promenadtips, hämtad ur den nya guiden om Uppsalas arkitektur som kommunen tagit fram.

 

Se UNTs inslag om cykling med Google Earth.

Måltidsservice bjöd på nyttiga bars

Många ville prata äldreboenden med Seniorguiden och som vanligt hade Anhörigcentrum och Träffpunkter 65+ många besökare. Nyttiga bars serverade av Måltidsservice och äldreförvaltningens hälsorecept var också eftertraktade.

Läs om Måltidsservice deltagande på 60plus-mässan.

Totalt sett var det två dagar med trevliga möten och ett stort intresse för kommunens stöd och service till invånare med många aktiva år framför sig.

 

27 mars 2017