Dansinstruktör lyfte festerna på Dalbyhemmet

Vårfesten i april blev en succé. Vad gör man då? Ordnar en till fest förstås. Uppsala kommuns äldreboende Dalbyhemmet har dansat in både våren och sommaren. En dansinstruktör fanns på plats och lockade många på fötter.

Dans Dalbyhemmets vårfest 2016Dalbyhemmet bjöd i april sina boende på en avdelning, deras anhöriga och förvaltare/god man på tre rätters middag med musik och dans. Festen blev så uppskattad, inte minst dansen, att man beslöt att upprepa succén även på den andra avdelningen.

– Vår medarbetare Bacary Dieme är dansinstruktör på sin fritid och han lockade många att ta en sväng på dansgolvet, berättar verksamhetschef Christina Carlsson.

Musik från förr och nu

En musiker som bjöd på både gamla örhängen och nyare dansmusik ökade intresset förstås. De som inte dansade hade också en härlig kväll med musiken, rytmerna och stämningen.

– Att musik ökar välbefinnandet är ju vetenskapligt bevisat, ler Christina. Det kunde vi verkligen se under våra danskvällar. Glädjen och den positiva energi som flödade var oslagbar. Vi njöt allihop, både boende, anhöriga och medarbetare.

Njöt gjorde de boende även av maten. Trerätters-menyn bestod av laxtårta, rostbiff och potatissallad, krämig efterrättskaka och vin och likör till kaffe för de som önskade. Ska vi gissa att de boende vill dansa mer i höst?

Läs mer

Läs mer om Dalbyhemmet.

20 juni 2016