Fler än tusen samtal i Vård & omsorgs monter

Årets 60plus-mässa lockade fler än 2 500 personer. Tusen samtal fick vi med besökare i vår monter, där Anhörigcentrum och Träffpunkter 65+ presenterade sina verksamheter. Många berömde också montern, som väckte nyfikenhet genom alla aktiviteter vi erbjuder.

Aktiv monter med både odling och spa

Hur man odlar hemma på fönsterbrädan, tovar en vante, snickrar en fågelholk eller skapar en ljusdekoration ... nyfikenheten var stor på alla olika aktiviteter som presenterades i Vård & omsorgs monter på mässan.

- Förra året lockade styrketestet i vår monter många att prova, berättar Lars Östlund, verksamhetschef för Träffpunkter 65+. I år valde vi att lyfta fram odling och hantverk. De blev ett bra blickfång och lockade besökarna att stanna till hos oss för mer information.

Även Anhörigcentrum dukade fram exempel på aktiviteter för anhöriga. Afternoon tea, spa och ljusdekorationer visades upp, liksom programbladet som förnyas varje vår och höst.

- Vi fick beröm för att det hände saker i vår monter, berättar Anna Ekenor, anhörigkonsulent på Anhörigcentrum. Vi dukade om under dagen för att visa upp olika aktiviteter och fick många samtal kring det stöd vi kan ge, som samtalsstöd, anhöriggrupper och Egen tid.

Bilder på hantverk och odling i Vård & omsorgs monter på 60plus-mässan.

Fysisk aktivitet fortsätter locka

Som alltid var intresset stort för alla möjligheter till träning och fysisk aktivitet som seniorer kan få kostnadsfritt genom Träffpunkter 65+. Åtgången var stor på scheman till zumba, fotgympa, sittgympa, gym osv. En sjukgymnast fanns även på plats och informerade om prova-på-pass i orientalisk dans.

Skymtade i media

Extra roligt var det förstås att Vård & omsorgs monter syntes i bakgrunden på nyhetsinslag från UNT, både på webben och i tidningen.

Se UNTs inslag om mässan.

Mässan genomfördes för sjätte gången i rad på Fyrishov där besökarna köade långt ut på gatan redan vid öppningsdags. Mässan vänder sig till alla 60plussare och har en inriktning mot hälsa, aktiviteter och friskvård.

Läs mer

Läs mer om Anhörigcentrum och om Träffpunkter 65+.

24 mars 2016