Inspiration för dig som hjälper någon

Är du en av många anhöriga i Uppsala som hjälper till exempel din åldrande pappa, en syster med psykisk ohälsa eller en nära vän med funktionsnedsättning? Anhörigcentrums aktiviteter är välbesökta och nu ser en grupp anhöriga fram emot sin rekreationsweekend i mitten av november.

Årets nationella Anhörigdag lockade nya besökare till Anhörigcentrum. Ett 70-tal gäster lyssnade till föredrag av Owe Wikström och Malou von Sivers. Även Afternoon tea med Jacke Sjödin blev snabbt fulltecknat och fick flyttas till en större lokal, Drakensalen på Vuxenskolan. Men ännu finns ett par platser kvar till Anhörigcentrums rekreationsweekend, 13-14 november. Intresserad?

Läs mer om Rekreationsweekend och anmäl dig här.

Fin respons på Anhörigdagen

Anhörigcentrum fick ett trevligt tack för dagen via Facebook, ett bevis på vad stödet kan innebära för många kommuninvånare.

Varmt tack för torsdagens rika påfyllningsdag: värmen och välkomnandet när jag kom dit. Owe Wikströms om andlighet bl a om skönhetsupplevelser i musiken som en föraning av vad som väntar efter livets slut. - Malou von Sivers som jag hörde för första gången berättade t ex om det mentala rum hon skapar mellan sig och dem hon intervjuar; allt annat stängs ute. Hon lyckades skapa ett mentalt rum mellan alla oss åhörare och sig, och jag gick från föreläsningen gladare och mindre trött.

Läs mer

Läs mer om Anhörigcentrum.

Kontakt

Barbro Tönvik-Askmark, verksamhetschef

Telefon: 018-727 92 03

E-post: barbro.tonvik-askmark@uppsala.se

2 november 2016