Teater Blanca gav sköra dikter ny tyngd

Karin Boye är en mycket älskad poet, det märktes vid Litteraturcentrums och Teater Blancas diktkväll tillägnad henne. I en fullsatt lokal framfördes utvalda dikter och strofer, bland annat en av Teater Blanca tonsatt dikt som framfördes av damkören.

Teater Blanca uppträderTeater Blancas ensemble inledde kvällen med ett program med omkring tjugo dikter och strofer av Karin Boyer. Med många skådespelare spridda över scenen, klädda i svart och vitt, fick framförandet en intressant tyngd mot skörheten i ord och strofer.

Dikter på många språk

Under kvällen lästes Karin Boyes och andras dikter på bland annat tyska, spanska, beluchi/urdi och engelska. Sång och musik framfördes av Teater Blancas skådespelare och av trubadurerna Agnes och Joel som också lät åhörarna få uppleva det amerikanska instrumentet dulcimer, ett stränginstrument som ingår i gruppen cittra.

Konferencier för kvällen var Stina Rosén, ljudtekniker på Teater Blanca, som just denna kväll tog steget in på scengolvet och på tre språk presenterade alla medverkande.

Håll utkik efter Teater Blancas nästa poesikväll på Teater Blancas webbplats.

16 juni 2016