Terapihundar gjorde succé på Söndagskulan

Ett 20-tal barn fick en riktig guldstund på Söndagskulan när två terapihundar kom på besök. Det var ivrig, spänd förväntan i luften långt innan Zigge och Agnes tassade in genom dörren.  

– Det kändes nästan som julafton i luften innan hundarna kom, berättar Charlott Ashouri som är en av Söndagskulans två värdar.

Söndagskulan är en fritidsverksamhet för Vård & omsorgs barn och unga med stöd enligt LSS. Hit kan de komma tillsammans med sina avlösare, för att umgås och delta i olika aktiviteter. Just den här dagen var det disco, där många passade på att prova Söndagskulans maskeradkläder och festa på popcorn och saft. Men många gick omkring i spänd förväntan på besöks- och terapihundarna Agnes och Zigge. Ivriga frågor flög i luften: När kommer de? Får man klappa dem?

 Alla hann inte gå på promenad längs banan som hundföraren gjorde i ordning utomhus, men alla hann träffa hundarna. Hela kroppsspråket hos barnen uttryckte så mycket glädje när de satt med en hund i knät eller fick klappa den, berättar Charlott.

Både Agnes och Zigge är licensierade besöks- och terapihundar, Agnes är även diplomerad läshund. De arbetar tillsammans med sin ägare Lena Johnsson inom Kulturförvaltningen. Nu hoppas både hon och barnen på fler möjligheter att besöka barnen på Söndagskulan. De är som tomtens renar på julafton – efterlängtade.

 

23 oktober 2015