Upplandsdagar på Eriksdalsgårdens äldreboende

Upplandstårta, uppländsk musik med ungdomar från Musikskolan och mathistoria – det är en del av allt de boende får uppleva denna vecka, på äldreboendet Eriksdalsgården.

Upplandsdagar, 16-20 maj 2016

– Vi vill att de boende ska få njuta med många sinnen, berättar verksamhetschef Carolina Castillo. De boende ska få uppleva Uppland med smak, doft, hörsel och syn.

På torsdag har Eriksdalsgården bjudit in både boende och anhöriga. Då kommer Kristina Helin på besök och berättar om mathistoria med anknytning till Uppland och bjuder på några smakprov. Efteråt bjuder ungdomar från Musikskolan på Upplandstoner, under ledning av Sonia Sahlström, dotter till riksspelmannen Erik Sahlström.

Stadsguidning och tävlingar

De boende kommer också att få använda sin fantasi och träna minnet. I början av veckan ordnar boendet tipspromenader med frågor kring välkända byggnader och profiler i Uppsala. En stadsguide kommer på besök under onsdagen och berättar om välkända kvarter och anekdoter. Två av Uppsala kommuns äldreboenden har redan genomfört en liknande stadsvandring, en aktivitet som blev mycket populär. Upplandsveckan avslutas på fredag med filmvisning.

Mer information

För mer information, kontakta Carolina Castillo, verksamhetschef för Eriksdalsgården:


Telefon: 018-727 88 79

E-post: carolina.castillo@uppsala.se


Läs mer om Eriksdalsgårdens äldreboende.

17 maj 2016