Vårsalong hos Ateljé KonstNära

Den 20 maj bjöd Ateljé KonstNära in till Vårsalong på deras eget galleri i centrala Uppsala. Vernissagen lockade nära, kära och andra nyfikna som kunde beskåda de konstverk som Daglig verksamhets deltagare skapat under våren.

Bland de femton konstverken återfinns både målningar, broderier, fotografier och skulpturer, samtliga skapade av Ateljé KonstNäras deltagare.

Chefen för Uppsala Konstmuseum i juryn

Konstverken har valts ut av en jury bestående av bland andra konstnären Bodil Gellermark och Daniel Werkmäster, chef för Uppsala Konstmuseum. Deras uppdrag var att skapa en utställning med bilder som harmonerar med varandra och som förmedlar Ateljé KonstNäras verksamhet på ett professionellt sätt.

P4 Uppland på plats

Radio P4 Uppland fanns på plats för att få veta mer om utställningen. Cecilia Hornberg, en av utställarna var en av de som intervjuades. I intervjun beskriver hon sitt broderade konstverk "Ugglor i mossen".

Även Lena Hildeman, konstnärlig ledare på Ateljé KonstNära, fick möjlighet att prata med P4 Upplands reporter. Hon berättar bland annat om juryns roll och om hur utställningen stärker verksamheten såväl som deltagarna.

Lyssna på radioinslagen

Lyssna på P4 Upplands två radioinslag "Glada miner när Daglig verksamhet inviger sin vårsalong". I det första inslaget, "Den heter ugglor i mossen", hör du bland andra Cecilia Hornberg, och i det andra inslaget, "Vi har höjt ribban litegrann", Lena Hildeman.

Daglig verksamhet främjar kreativiteten

Daglig verksamhet är kommunens verksamhet för personer med funktionsnedsättning. De erbjuder sysselsättning inom ett stort antal områden där ett är just konstnärligt skapande på Ateljé KonstNära. Här finns arbetsledare och konstnärliga ledare på plats för att hjälpa deltagarna att utvecklas inom färg, form och bild.

Läs mer om Daglig verksamhet.

Vill du också se utställningen?

Välkommen till Ateljé KonstNäras Galleri på Kålsängsgränd 7 A i Uppsala. Vårsalongen kommer att pågå hela sommaren, med undantag för vecka 28-31 då det är semesterstängt. Galleriet är öppet onsdagar klockan 13.00-16.00. Om du vill besöka galleriet en annan tid är du välkommen att kontakta Ateljé KonstNäras Galleri på telefon 018-727 72 16 eller e-postadress atelje.konstnara@uppsala.se.

För mer information, kontakta:

Maria Jönsson,
enhetschef inom Daglig verksamhet
Telefon: 018-727 21 48

 

22 maj 2015