Anhörigstöd

Anhörigcentrum

En äldre och en yngre leende kvinna som håller om varandra.

Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara maka eller make, en livskamrat, en förälder, en släkting, ett barn, ett syskon, en vän eller en granne. Man behöver inte vara sammanboende.

Anhörigcentrum - stöd till dig som hjälper någon

Hos oss arbetar anhörigkonsulenter och demensvårdskonsulenter, syn- och hörselinstruktörer samt anhörigstödjare. Vi erbjuder stödsamtal, information och rådgivning som kan underlätta för dig och din närstående i vardagen. Vi kan också hjälpa till att avlasta i hemmet om du har svårt att lämna den du ger stöd. Vi kan även hjälpa till att kontakta olika funktioner i samhället och vara med och stötta vid till exempel vårdplanering och utredning.

Det är lätt att glömma bort sig själv när man hjälper någon närstående. Men det är viktigt att du som anhörig också får stöd och egen tid för att orka och för att själv må bra. Vi på Anhörigcentrum finns för dig och erbjuder olika former av stöd.

*När vi talar om anhöriga och anhörigstöd använder vi Socialstyrelsens vidare begrepp som också innefattar någon vän eller granne som hjälper någon som är sjuk, gammal eller funktionshindrad. Den som behöver vård eller hjälp kallar vi närstående.

Anhörigdagen 6 oktober, läs mer här

Anhörigcentrum tipsar

För mer information om att vara anhörig och om att vara anhörig till en person med demenssjukdom.

NKA Nationellt Kompetenscentrum Anhöriga
Svenskt Demenscentrum

Inga fysiska möten under Covid-19

Under covid-19-krisen försöker vi undvika fysiska möten men vi erbjuder fortfarande stödsamtal per telefon. Det går dessutom bra med promenad och samtal, så kallad ”walk-and-talk".

Kontakta oss för mer information.

Kontakta oss

Anhörigcentrum
S:t Persgatan 10 A, S:t Per Gallerian
753 20  Uppsala

Telefontider
Måndag–fredag 9.00–15.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Anhörigcentrum på Facebook

Uppdaterad: