Socialt stöd

Jag är barn/ungdom

Är det mycket bråk i din familj? Dricker någon i din familj för mycket alkohol? Har du en förälder som inte mår bra? Är det jobbigt för dig att ha skilda föräldrar?

Du är inte ensam!

Det är vanligt att känna sig ensam om att ha det jobbigt i sin familj. Kanske tänker du: "Varför är inte mina föräldrar som andra?"  Vi vet att många barn och ungdomar har det tufft hemma och mår dåligt. Då kan det vara skönt att få prata med andra om det. 

Hos oss på Trappan kan du som är mellan 7 och 20 år få stöd och hjälp. Hit kan du komma om du mår dåligt för att någon i din familj har bekymmer med 

Stödgrupper hos Trappan

Hos oss på Trappan kan du få hjälp i våra stödgrupper. I grupperna deltar 6-8 barn/ungdomar som har en liknande situation som du själv. Vi är alltid två personal som håller i grupperna.

Vi träffas en gång i veckan vid 10-12 tillfällen under en termin i Trappans lokaler på von Bahrs väg 3 A i Uppsala.

I grupperna arbetar vi med olika teman och pratar om känslor. Vi tittar på film, gör olika övningar och fikar tillsammans. 

Enskilda samtal hos Trappan 

Om du har varit med om våld i din familj kan du få enskilt stöd hos oss på Trappan. Då får du träffa en av oss i personalen några gånger och prata om det du har varit med om.  

Personal med lång erfarenhet

Vi som arbetar på Trappan i Uppsala har lång erfarenhet av att hjälpa och stötta barn och ungdomar som mår dåligt.

Vi som jobbar på Trappan

Inga frågor är för stora eller små

På Trappan är inga frågor för stora eller små. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer om det stöd du kan få. Du når oss genom att ringa eller skicka ett mejl. Vi finns också i sociala medier.

Lapp från barn:

Vill du läsa fler hälsningar från barn och ungdomar som gått hos oss på Trappan kan du kolla in våra sociala medier.

Kontakt

Telefon: 018-727 15 80

E-post: trappan@uppsala.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.

Hitta hit

Von Bahrs väg 3 A, Uppsala

Se på karta.

Uppdaterad: