Socialt stöd

Så blir du påverkad av föräldrar med psykisk ohälsa

Tar du inte hem kompisar? Är du orolig över hur din förälder mår? Tar du mycket ansvar hemma?

En ung kille.

När en eller båda dina föräldrar mår psykiskt dåligt påverkar det dig som barn/ungdom. Det är vanligt att du försöker ha koll på hur din förälder mår och att du oroar dig för att själv bli sjuk.

Svårt att hinna tänka på sina egna behov

Många unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt, vågar inte ta hem kompisar, eller väljer bort kompisarna. Det är också vanligt att ta ett stort ansvar hemma. Då kan det vara svårt att hinna tänka på sig själv och sina egna behov.

Trappan kan hjälpa

På Trappan erbjuder vi samtalsgrupper för dig som är 7-20 år som har föräldrar med psykisk ohälsa. I våra grupper får du träffa andra i samma ålder och med liknande erfarenhet som du själv har.

Under våra gruppträffar pratar vi om känslor och de rättigheter du har. På Trappan ger vi dig kunskap att hitta din egen vilja och att se dina egna behov. Vi pratar också om vad det innebär att lida av psykisk ohälsa och du får chans att ställa frågor.

Därför är det bra med stöd

Psykisk ohälsa är någonting som ofta blir en familjehemlighet som man inte pratar om. Att få träffa andra barn och ungdomar på Trappan som lever i en liknande situation, kan göra att du känner dig mindre ensam och annorlunda.

Trappanlappar_barn_ungdom_VO8.png

Vill du läsa fler hälsningar från barn och ungdomar som gått hos oss på Trappan kan du kolla in våra sociala medier.

Kontakt

Telefon: 018-727 15 80

E-post: trappan@uppsala.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.

Hitta hit

Von Bahrs väg 3 A, Uppsala

Se på karta.

Uppdaterad: