Socialt stöd

Så blir du påverkad av separerade föräldrar

Upplever du oro, ängslan eller ilska vid bytet mellan dina föräldrar? Känner du sorg över att inte vara en hel familj? Blir du ledsen när dina föräldrar säger elaka saker om varandra?

En ung tjej.

Att flytta mellan olika hem kan vara tufft

Att flytta mellan två olika hem kan vara jobbigt. Om du lever med separerade föräldrar i konflikt, är det också vanligt att du tar ett stort ansvar för att det inte ska uppstå fler konflikter.

Vanligt att medla mellan sina föräldrar

Kanske måste du vara den som medlar mellan dina föräldrar eftersom de inte vill prata med varandra.

Att höra sina föräldrar säga elaka saker om varandra kan vara tufft. Det är också vanligt att känna oro för att ens föräldrar ska träffas i olika sammanhang och att det ska bli bråk då.

Trappan kan hjälpa

På Trappan erbjuder vi samtalsgrupper för dig som är 7-20 år som har föräldrar som är separerade och i konflikt. I våra grupper får du träffa andra i samma ålder med liknande erfarenhet som du själv har. 

Under våra gruppträffar pratar vi om känslor och de rättigheter du har. På Trappan ger vi dig kunskap att hitta din egen vilja och att se dina egna behov.

Därför är det bra med stöd

Om du lever med separerade föräldrar i konflikt, kan det vara svårt att veta vad du själv vill och behöver. Även om skilsmässa och separation är vanligt i dag, kanske du inte har någon att prata med om hur det känns och hur du mår.

Att få träffa andra unga på Trappan som lever i en liknande situation, kan göra att du känner dig mindre ensam och annorlunda.

Trappanlappar_barn_ungdom_VO6.png

Vill du läsa fler hälsningar från barn och ungdomar som gått hos oss på Trappan kan du kolla in våra sociala medier.

Kontakt

Telefon: 018-727 15 80

E-post: trappan@uppsala.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.

Hitta hit

Von Bahrs väg 3 A, Uppsala

Se på karta.

Uppdaterad: