Socialt stöd

Så påverkas unga av separerade föräldrar

Det kan vara slitsamt för barn och ungdomar att flytta mellan två hem. Unga som lever med separerade föräldrar i konflikt tar ofta ett stort ansvar för att det inte ska uppstå fler konflikter.

En ung tjej.

Eftersom barn ofta är mycket lojala med sina föräldrar är det vanligt att de hamnar i kläm mellan sina föräldrar. Om de dessutom tvingas agera budbärare, eller får höra föräldrarna prata illa om varandra, blir situationen ännu svårare.

Det är också vanligt att det finns en oro för att föräldrarna ska träffas i olika sammanhang och att det då ska bli bråk.

Trappan kan hjälpa

På Trappan erbjuder vi grupper för barn och ungdomar, 7-20 år, med föräldrar som är separerade och i konflikt. I gruppen får barnen/ungdomarna träffa andra med liknande erfarenheter.

Vi pratar, ritar och leker utifrån teman som de känner igen sig i. Vi arbetar med känslor och rättigheter och ger barnen kunskap att hitta sin egen vilja och se sina egna behov.

Därför är det bra med stöd

Även om skilsmässa och separationer är vanligt i dag har unga ofta ingen att prata med om det jobbiga, eftersom de ofta är mycket lojala med sina föräldrar.

Unga som lever med separerade föräldrar i konflikt kan få svårt att veta vad de själva vill och behöver. Att få träffa andra som lever i en liknande situation kan minska känslan av ensamhet och känslan av att vara annorlunda.

Trappanlappar_vuxna_VO13.png

Vill du läsa fler hälsningar från föräldrar på Trappan kan du kolla in våra sociala medier.

Kontakt

Telefon: 018-727 15 80

E-post: trappan@uppsala.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook.

Följ oss på Instagram.

Hitta hit

Von Bahrs väg 3 A, Uppsala

Se på karta.

Uppdaterad: