Ödhumla

Ödhumla är en mindre enhet med sju lägenheter med växelvård för personer med demenssjukdom. Enheten ligger i Nyby servicehus med nära till service och umgänge. Ödhumla avvecklas 30 april 2018 enligt beslut i äldrenämnden.

Ny verksamhet för växelvård och korttidsvård med inriktning demensvård startas från och med 1 maj på Linné äldreboende, plan 4. De nya platserna införlivas med Nora växelvård på plan 3 och bildar en gemensam enhet. För mer information, se Nora växelvård.

Om Ödhumla

Vanligen bor man två veckor på Ödhumla och två veckor i det egna hemmet. Rummen på Ödhumla är trivsamma, med generös yta och egen toalett och dusch.

Vi lägger stor vikt vid att erbjuda mycket utevistelse och promenader. Inomhus ägnar vi tid till vardagliga sysslor för att stödja minne och förmågor. Det kan gälla att duka till måltider, läsa eller prata och umgås. Utifrån önskemål och intresse har vi aktiviteter individuellt eller i grupp. Närheten till Träffpunkten för seniorer gör det också möjligt att ta del av deras utbud av aktiviteter med bland annat sång och underhållning.

Alla våra måltider kommer från seniorrestaurangen i Nyby servicehus. I byggnaden finns också tillgång till bibliotek, frisör och fotvård.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.
Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Besöksadress

Ödhumla växelvård
Nyby Servicehus
Leopoldsgatan 5
754 41 Uppsala

Verksamhetschef
Birgitta Jansson
27 mars 2018