Hemvård

Hjälp du kan få

Hemvård söker du genom kommunens handläggare. Utifrån beslutet du får kan vi ge service och vård, allt från någon gång i veckan till flera gånger per dygn.

Vardagssysslor

Vi kan hjälpa dig i din vardag. Det kan gälla att handla mat och göra andra inköp eller hjälp med tvätt och städning. Din livssituation kan ibland styra vilken hjälp du får.

Personlig omvårdnad

Vi har undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som kan ge dig personlig omvårdnad och medicinsk vård. Det innebär att vi kan fortsätta hjälpa dig hemma även när ditt behov av vård ökar och oavsett tid på dygnet.

Det kan gälla stöd att klara klädsel och hygien, medicinering, hjälpmedel och rehabilitering. Så långt det är möjligt tar vi hänsyn till språkbakgrund och kultur när vi väljer medarbetare som du kan trivas och känna dig trygg med för din personliga vård.

Trygghetsjour dygnet runt

Ett larm kring handleden som gör att du kan nå oss dygnet runt varje dag på året är en trygghet i många situationer. Vi organiserar kommunens Trygghetsjour med larm och larminstallatörer. Det kopplas till din vanliga telefon.

Läs mer om Trygghetsjouren.

Uppdaterad: