Tornet

Sinnesupplevelser, musik och rörelse anpassade till den egna individens behov och förmågor.

Tornet.jpg

Det här arbetar vi med

  • Musikstunder, en gång i veckan kommer en musiker som vi sjunger tillsammans med. En gång i veckan har vi egen sångstund då vi sjunger och dansar.
  • Promenader/utevistelse erbjuds varje dag till deltagarna. Vi gör även utflykter i vår egen buss.
  • Sinnesupplevelser som besök på Lusthuset och i stora salen där rörelse och disco är några av aktiviteterna.  Vi bakar, målar/ritar, vi har möjlighet att ge taktipro-massage, vi använder oss av bildstöd och tecken.

Vi börjar dagen med en individuell genomgång av dagens schema med deltagaren. Även om vi börjar och slutar vid olika tider försöker vi ha en gemensam förmiddagsfika innan den dagliga aktiviteten startar.

Vi arbetar med musik och besöker Lusthuset med rum som stimulerar de olika sinnena vilket ger möjlighet till både aktivitet och avslappning. Ibland gör vi utflykter med vår buss. På fredagar avslutar vi veckan med disco i salen tillsammans med de andra grupperna på Storgården.

För närvarande är vi 5 arbetshandledare och 7 deltagare. Det är deltagarnas önskemål och behov som styr hur stödet och aktiviteterna ser ut.

Arbetstider

Måndag-fredag 07.30-16.00, med möjlighet till anpassning av arbetstiden. Lunch äts från 11.20. Det går bra att ta med lunch hemifrån eller beställa från restaurang.

Vår arbetsplats

Vi håller till på Storgården i närheten av gamla Uppsala högar. Vår lokal består av en matsal och flertal rum där enskild vila och aktivitet genomförs. Vi har tillgång till Lusthuset och en stor sal där olika aktiviteter kan ske gemensamt.

Adress: Storgården, Vattholmavägen 86, Uppsala

Telefon: 018-727 71 39

 

Så får du jobb inom daglig verksamhet

Uppdaterad: