Tallbacksvägen 40

Boendet

Tallbacksvägen 40 är en gruppbostad som ligger i en enplansvilla i stadsdelen Norby i Uppsala, cirka 4,5 km från stadskärnan. Här finns fyra fullt utrustade lägenheter i anslutning till gemensamma utrymmen såsom ett stort allrum, kök och tvättstuga.

Förutom en gemensam uteplats har alla lägenheter även egna mindre uteplatser. Här finns också ett litet trädgårdsland med möjlighet till odling.

På Tallbacksvägen 40 lagar personalen middag varje dag som de boende kan äta antingen tillsammans med de andra i allrummet eller hemma i sin egen lägenhet.  

Personal

På gruppbostaden finns personal till hands dygnet runt med vaken natt.

De personer som bor på Tallbacksvägen 40 är antingen döva och/eller blinda arbetar personalen med tecken som stöd och taktilt teckenspråk.

Aktiviteter

I gemensamhetsutrymmet har de boende möjlighet att sitta och äta gemensamma middagar. Här finns också en gemensam TV.

Om önskemål finns anordnas aktiviteter utanför boendet såsom promenader eller utflykter, exempelvis till något café för en fika eller till Gränby 4H-gård. Detta kan antingen ske i grupp eller enskilt med personal.

Service & kommunikation

Tallbacksvägen 40 är beläget i stadsdelen Norby med närhet till täta bussförbindelser både till Uppsala centrum och Gottsunda (10-15 min med buss i vardera riktningen). Cirka två minuters gångväg från boendet ligger Svamptorget där det finns både en pizzeria och en ICA-butik.

I området finns också fina gång- och cykelvägar samt närhet till natursköna Hågadalen.

Kontakt

Adress:  Tallbacksvägen 40, 756 45 Uppsala

Telefon: 018-727 80 19 

Verksamhetschef: 018-727 75 56

Uppdaterad: