Äldreboende

Björklingegården

Björklingegården ligger i ett trivsamt villaområde i Björklinge, två mil norr om Uppsala. Här är det nära till sociala kontakter genom grannar, bibliotek, affär och kyrka. Vi har en mysig trädgård och ordnar aktiviteter varje dag.

Så här ser det ut på Björklingegården

På Björklingegården finns 5 avdelningar och 33 lägenheter. 15 av våra platser är omvårdnadsplatser och resten är platser för demensboende.

Trevliga utrymmen för umgänge

Det är en trevlig miljö inne på Björklingegården. Vi har flera gemensamma utrymmen där du kan umgås med andra och ha goda samtal. Till exempel finns det burspråk med trevliga sittgrupper på våra avdelningar.

Trädgård och stor altan

I trädgården kan du spela boule. Och om du föredrar skugga kan du följa spelet från vårt samlingsrum med den stora altanen ut mot trädgården. I trädgården har vi också olika utemiljöer där du kan njuta av fikastunder.

Det här gör vi på Björklingegården

Vi är måna om att du ska hitta aktiviteter som passar dig. Vi ordnar aktiviteter varje dag, både individuellt och i grupp. Det kan handla om besök till hästhagen, taktil massage, promenader, utflykt till badplatsen och samtal om sport, politik eller annat som intresserar dig. Vår äldrepedagog initierar och har hand om många av gruppaktiviteterna.

Aktiviteter tillsammans med förskola

Vi samarbetar med förskolan som ligger nära boendet. Barn och pedagoger kommer till oss en gång i veckan och vi gör olika aktiviteter tillsammans.

Kontakta oss

Våra avdelningar

Blåsippan
018-727 78 65

Solrosen
018-727 78 66

Vallmon
018-727 78 64

Allmän telefon

018-727 78 53

Verksamhetschef

Pia Johansson
018-727 78 56
pia.johansson@uppsala.se

Besöksadress

Björklingegården
Bror Hjorts väg 7C
743 64 Björklinge

 

Det här gäller för alla våra boenden

En egen lägenhet

Lägenheten som du flyttar in i är din egen, med ett eget hyreskontrakt. Du kan inreda den själv med egna möbler, förutom säng som redan finns på plats.

I lägenheten finns:
- hall
- toalett
- dusch
- garderober
- liten köksdel med diskbänk, kylskåp och plats för mikro och kaffebryggare.

Näringsrika och smakrika måltider

Vi serverar näringsriktiga måltider som smakar. Maten kommer från kommunens Måltidsservice. Dietister komponerar menyer med ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Vi är måna om att skapa en trevlig stämning kring måltiderna. Du kan alltid välja mellan två rätter och om du behöver specialkost får du hjälp av en dietist.
Läs mer om Måltidsservice mat (maltidsservice.uppsala.se)

Sjukvårdspersonal dygnet runt

På ditt boende finns det tillgång till sjukvårdspersonal dygnet runt.

En egen kontaktman

När du flyttar in får du en kontaktman. Det är någon i vår personal som får ett särskilt ansvar för din trivsel och ditt välbefinnande. Kontaktmannen hjälper dig med praktiska frågor som till exempel frisör- eller tandläkarbesök. Tillsammans kan ni också planera något roligt att se fram emot.

Genomförandeplan och vårdplan 

Tillsammans med dig upprättar kontaktmannen en genomförandeplan. Ni skriver ned vad som är viktigt för dig, till exempel om att vara ute, favoritmat och intressen. Om du behöver en vårdplanering gör vi en tillsammans med sjuksköterska eller fysioterapeut.

Ta dig till våra boenden med kollektivtrafik

Du kan resa till våra boenden kan du resa med kollektivtrafik.
Läs mer och sök din resa på ul.se.

Ansök om plats

Du kan ansöka om äldreomsorg genom att skicka in en blankett eller genom att boka ett möte med en handläggare.
Ansök om plats på vård- och omsorgsboende (uppsala.se)

Avgifter

När du bor på ett vård- och omsorgsboende betalar du för hyra, omvårdnad, mat och förbrukningsartiklar.
Se avgifter för äldreomsorg (uppsala.se)

Uppdaterad: