Äldreboende

Vigmund

Vigmund äldreboende hittar du i Rasbo, cirka två mil utanför Uppsala.

Vigmund är ett vård- och omsorgsboende som utgår ifrån en humanistisk människosyn och alla människors lika värde. Vi strävar efter att de som bor på Vigmund så långt det är möjligt ska få leva utifrån egna önskemål och förutsättningar. Vårt mål är att de boende ska känna delaktighet, självbestämmande, trygghet och meningsfullhet i tillvaron.

Vi erbjuder olika aktiviteter för samvaro som bingo, filmvisning, pyssel och gymnastik. Vi samarbetar med Röda korset som bidrar med högläsning, fika, andakt och underhållning. När säsongen tillåter flyttar vi ut våra aktiviteter i trädgården.

Våra lägenheter

Boendet består av en omvårdnadsavdelning, en demensavdelning samt en korttidsplats. Vigmund har totalt 30 lägenheter, varav tre är dubbletter där par har möjlighet att bo tillsammans. Varje lägenhet har ett rum och ett stort badrum med dusch och toalett. Vissa lägenheter har eget pentry. Lägenheterna är utrustade med vårdsäng och larm. I övrigt möblerar hyresgästen med sina personliga tillhörigheter.

Avdelningarna har öppen planlösning vilket skapar möjlighet till gemenskap och samvaro. Varje avdelning har en stor balkong eller terrass. På baksidan av huset har vi tillgång till en vacker trädgård. I markplan finns en större gemensam matsal samt vår dagverksamhet. På markplan ligger även Rasbo vårdcentral.

Hyra: 4 115–6 386 kronor

Våra måltider

Vi är måna om att alla som bor på Vigmund ska uppleva en så hemlik miljö som möjligt och att atmosfären ska vara trivsam. Måltiderna ska vara lugna och trevliga och bidra till social samvaro och gemenskap. Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet måltidsservice.

Läs mer om måltidsservice mat och se veckans meny

Kontakta oss

Amanda Adamer, verksamhetschef 
Telefon: 018-727 75 08

Omvårdnadsavdelningen "Ängen 1"
Telefon: 018-727 75 04

Omvårdnadsavdelningen "Ängen 2" 
Telefon: 018-727 07 06

Demensvårdsavdelningen "Gläntan"
Telefon: 018-727 75 05

Administratör
Telefon: 018-727 75 07

Sjuksköterska Ängen
Telefon: 018-727 75 09

Sjuksköterska Gläntan
Telefon: 018-727 37 38

Fysioterapeut
Telefon: 018-727 75 03

Besöksadress

Vigmund äldreboende
Gåvstavägen 19
755 96 Uppsala

Det här gäller för alla våra boenden

En egen lägenhet

Lägenheten som du flyttar in i är din egen, med ett eget hyreskontrakt. Du kan inreda den själv med egna möbler, förutom säng som redan finns på plats.

I lägenheten finns:
- hall
- toalett
- dusch
- garderober
- liten köksdel med diskbänk, kylskåp och plats för mikro och kaffebryggare.

Näringsrika och smakrika måltider

Vi serverar näringsriktiga måltider som smakar. Maten kommer från kommunens Måltidsservice. Dietister komponerar menyer med ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Vi är måna om att skapa en trevlig stämning kring måltiderna. Du kan alltid välja mellan två rätter och om du behöver specialkost får du hjälp av en dietist.
Läs mer om Måltidsservice mat (maltidsservice.uppsala.se)

Sjukvårdspersonal dygnet runt

På ditt boende finns det tillgång till sjukvårdspersonal dygnet runt.

En egen kontaktman

När du flyttar in får du en kontaktman. Det är någon i vår personal som får ett särskilt ansvar för din trivsel och ditt välbefinnande. Kontaktmannen hjälper dig med praktiska frågor som till exempel frisör- eller tandläkarbesök. Tillsammans kan ni också planera något roligt att se fram emot.

Genomförandeplan och vårdplan 

Tillsammans med dig upprättar kontaktmannen en genomförandeplan. Ni skriver ned vad som är viktigt för dig, till exempel om att vara ute, favoritmat och intressen. Om du behöver en vårdplanering gör vi en tillsammans med sjuksköterska eller fysioterapeut.

Ta dig till våra boenden med kollektivtrafik

Du kan resa till våra boenden kan du resa med kollektivtrafik.
Läs mer och sök din resa på ul.se.

Ansök om plats

Du kan ansöka om äldreomsorg genom att skicka in en blankett eller genom att boka ett möte med en handläggare.
Ansök om plats på vård- och omsorgsboende (uppsala.se)

Avgifter

När du bor på ett vård- och omsorgsboende betalar du för hyra, omvårdnad, mat och förbrukningsartiklar.
Se avgifter för äldreomsorg (uppsala.se)

Uppdaterad: