Topeliusgatan 21

Här finns en mysig trädgård med en trevlig uteplats

Boendet

Topeliusgatan 21 är en fristående gruppbostad med fem lägenheter som ligger i stadsdelen Nyby i Uppsala. Nyby ligger i norra Uppsala, mellan stadsdelarna Löten och Gamla Uppsala, drygt 4 kilometer från Uppsalas centrumkärna. Området har nära till fina naturområden, bl.a. de välkända fornlämningarna i Gamla Uppsala samt motionsspåret i Röbo.

Gruppbostaden består av en fristående enplansvilla med fem stycken fullt utrustade lägenheter. I villans mittendel finns ett gemensamt kök och sällskapsrum. På gruppbostaden Topeliusgatan 21 lagar personalen middag varje dag som boende kan äta antingen tillsammans med andra boende i köket, eller hemma hos själv i sin lägenhet.

De personer som bor på Topeliusgatan 21 har egna lägenheter men de som vill kan äta tillsammans, se på TV/DVD eller spela sällskapsspel i det gemensamma köket och sällskapsutrymmet. Om det finns önskemål anordnas även gemensamma aktiviteter som exempelvis bussutflykter eller promenader. Varje person brukar även göra enskilda aktiviteter någon gång per vecka tillsammans med personal från boendet. En sådan aktivitet kan exempelvis vara att gå ut och äta, gå på bio eller göra en utflykt ned till Uppsalas centrumkärna och fika.

Service & kommunikation 

Gruppbostaden ligger inom gångavstånd till mataffär, stormarknad, flera snabbmatsrestauranger samt ett stort köpcentrum. Närmaste vårdcentral ligger vid Heidenstams torg. I omgivningarna finns trevliga gång- och cykelvägar.

Kontakt

Adress: Topeliusgatan 21, Uppsala

Telefon: 018-727 76 25

Verksamhetschef
Caisa Petersson
Uppdaterad: