Tavastehusgatan 5

Tavastehusgatan är ett stödboende i stadsdelen Ekeby för vuxna med en psykisk funktionsnedsättning. Boendet är dygnet runt bemannat med vaken nattpersonal.

Tavastehusgatan 5 ligger i ett tvåvåningshus i området Ekeby. Det är en stadsdel med nära till fina promenadvägar och grönområden.

Biståndsbeslut krävs

Det krävs beslut om särskilt boende från en biståndshandläggare för att bo på Tavastehusgatan 5. Se kontaktuppgifter till biståndshandläggare på uppsala.se.

Egen lägenhet och gemensamma lokaler

Här finns det sammanlagt 8 lägenheter på ett våningsplan. På Tavastehusgatan har varje boende sin egen lägenhet med ett trinettkök.

Här får man stöd utifrån sina egna förutsättningar och behov. Det finns gemensamhetsutrymmen som vardagsrum och kök men också ett personalkontor och ett matrum för personalen.

Vi har gemensamma måltider som kan intas gemensamt eller individuellt efter önskemål.

Utflykter och aktiviteter

Aktiviteter, som promenader, utflykter, kulturevenemang mm görs gemensamt eller individuellt efter önskemål. Vi samarbetar med våra Träffpunkter och använder oss också av deras gedigna aktivitetsprogram.

I Ekeby är det fina grönområden med goda förutsättningar för långa promenader. Det finns bra bussförbindelser och är nära till city. Det finns en livsmedelsbutik och en vårdcentral nära boendet.

Personal dygnet runt

På Tavastehusgatan 5 finns vaken personal dygnet runt.

Kontakta oss

Telefon

018-727 66 58

Adress

Tavastehusgatan 5

Verksamhetschef

Carola Sjöberg
018 727 88 41
carola.sjoberg@uppsala.se

Uppdaterad: