Sköldmövägen 19 D

Sköldmövägen 19 D är en gruppbostad för dig som är under 65 år och har demenssjukdom. Boendet ligger i Gamla Uppsala, cirka 5 km från centrala Uppsala.

Boendet

Boendet ligger i ett stort envåningshus på Sköldmovägen 19 D i Gamla Uppsala. Du som bor här har din egen lägenhet men kan också vara i våra gemensamma utrymmen.

Sköldmövägen har sex permanenta platser och två korttidsplatser.

Aktiviteter

I boendet finns möjlighet till både enskilda och gemensamma aktiviteter utefter intresse och önskemål. Vi har ett gemensamt sällskapsrum där du kan se på TV, kanske spela spel och träffa andra boende. I vårt aktivitetsrum finns möjlighet att till exempel träna eller måla, och i vårt musikrum kan du lyssna på musik.

Service och kommunikation

I Gamla Uppsala hittar du fin natur och ett bra utbud av service. Du kan ta dig hit med Upplands lokaltrafik (UL). Det finns även cykelväg från Uppsala centrum.

Vid infarten till Sköldmövägen finns en foodcourt med ett begränsat utbud av tjänster. I närheten av boendet finns även en pizzeria. Närmaste matvaruaffär ligger cirka 1,5 km bort. 

Personal

Gruppboendet är bemannat dygnet runt med dubbel bemanning under natten. Personalen har hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta med demenssjukdomar. En sjuksköterska är anställd vid boendet på halvtid och läkartillsyn sker i samarbete med Region Uppsala.

Kontakt

Om du har frågor kring boendeplats på Sköldmövägen kan du kontakta kommunens biståndshandläggare.

Se kontaktuppgifter till kommunens biståndshandläggare på uppsala.se.

Adress: Sköldmövägen 19 D, Uppsala
Telefon: 018-727 38 98 

Kontakta oss

Verksamhetschef VO
Anders Stjernlöf
Uppdaterad: