Tallbacksvägen 62

Boendet

Tallbacksvägen 62 är en gruppbostad som ligger i en nybyggd 2-plansvilla med hiss i stadsdelen Norby i Uppsala, cirka 4,5 km från stadskärnan. Här finns  sex fullt utrustade lägenheter samt gemensamma utrymmen såsom kök och allrum. Det finns också en rymlig gemensam uteplats med grill.

Personalen lagar all mat på plats vilken vanligen äts i det gemensamma allrummet. Givetvis finns det möjlighet för de boende att äta hemma hos sig i lägenheten om så önskas. 

Intill boendet finns natursköna grönområden med elljusspår och närhet till Hågadalen.

Personal

På Tallbacksvägen 62 finns personal på plats dygnet runt med vaken natt. De arbetar aktivt för att självständighetsträna de boende.

Aktiviteter

I det gemensamma utrymmet finns det en TV samt sällskapsspel. Här anordnas filmkvällar, pysselkvällar och disco som de boende kan delta i om de vill.

Varje person gör även regelbundet någon enskild aktivitet tillsammans med personal såsom att exempelvis åka och simma, spela innebandy eller gå på promenad. Utöver det är även gymnastik och dans omtyckta aktiviteter utanför boendet.

Service & kommunikation

Tallbacksvägen 62 är beläget i stadsdelen Norby med närhet till täta bussförbindelser både till Uppsala centrum och Gottsunda (10-15 min med buss i vardera riktningen). Härifrån är det också gångväg till Eriksberg där det finns bland annat restaurang, vårdcentral och bibliotek.

I området finns fina gång-och cykelvägar.

Kontakt

Adress: Tallbacksvägen 62, 756 45Uppsala

Telefon: 018-727 76 21

Verksamhetschef: 018-727 75 56

Uppdaterad: