Äldreboende

Bernadotte

Bernadotte är ett modernt äldreboende i Valsätra med stora ytor för samvaro, egen trädgård och närhet till naturen. Valsätra ligger 6 kilometer söder om Uppsala centrum och är ett omtyckt bostadsområde med goda bussförbindelser in till stan.

Så här ser det ut på Bernadotte

Bernadotte är byggt 2009 och har 80 lägenheter fördelade på 4 plan. Hälften av lägenheterna är för personer med omvårdnadsbehov och hälften för personer med demenssjukdom. Vi har också lägenheter för par som vill bo tillsammans.

Det finns en rymlig matsal med kök på varje våningsplan. På varje sida om köket finns två dagrum med tv.

Stor altan i söderläge och egen trädgård

På Bernadotte har vi en stor altan i söderläge med utsikt mot ett grönområde. Vi har en stor trädgård med flera sittgrupper. I trädgården finns pallkragar där vi odlar våra egna grönsaker. Med hiss tar du dig lätt ned från din lägenhet till altanen och trädgården för avkopplande dagar utomhus.

Gemensamma ytor för aktiviteter och samvaro

På Bernadotte har vi stora ytor för gemensam samvaro. På bottenplan finns en stor restaurang där vi ordnar aktiviteter för hela boendet. Närstående kan låna restaurangen vid till exempel födelsedagsfester. Vi är måna om att de gemensamma lokalerna ska vara trivsamma. Vi gör det extra fint inför högtider som jul, påsk och midsommar med pynt och dekorationer.

Det här gör vi på Bernadotte

På Bernadotte brinner vi för aktiviteter. Vi vill ge dig som bor här en innehållsrik vardag med aktiviteter utifrån dina egna önskemål. Att du själv är delaktig i din vardag tror vi är viktigt för att du ska trivas.
Vi ordnar aktiviteter varje dag. Vi har anställda aktivitetssamordnare som planerar och genomför både enskilda och gemensamma aktiviteter och längre utflykter.

Under sommarhalvåret ordnar vi många aktiviteter ute i vår trädgård. Till exempel uppträdanden och fester för dig och dina anhöriga.

Samarbeten med skolor och föreningar

Vi samarbetar med gymnasieelever som kommer till vårt boende och har musikuppträdanden för oss. Vi samarbetar också med en förskola som besöker oss regelbundet. Vi får även besök av olika föreningar.
Gottsundakyrkan håller i regelbundna andakter på vårt boende.

Elcykel för turer i närområdet

Vi deltar i projektet Cykling utan ålder. Det är till för dig som inte kan cykla själv, men gärna kommer ut på cykelturer i naturen. Vi har en egen eldriven lådcykel som våra volontärer kör där det finns två bekväma sittplatser i fram.

Läs mer om projektet Cykling utan ålder.

Du får vara med och bestämma menyn

Du som bor hos oss får regelbundet möta den som är köksansvarig så att du kan ge synpunkter på maten och vara med och påverka menyn och måltidsmiljön.

Kontakta oss

Våningsplan

Plan 0
018-727 87 40
Sjuksköterska
018-727 87 48

Plan 1
018-727 87 41
Sjuksköterska
018-727 87 36

Plan 2
018-727 87 42
Sjuksköterska
018-727 87 38

Plan 3
018-727 87 43
Sjuksköterska
018-727 87 39

Arbetsterapeut

018-727 87 54

Sjukgymnast

018-727 87 52

Administratörer

018-727 87 61
018-727 87 50

Verksamhetschef plan 0 och 2

Andreas Buchberger
018-726 00 66
andreas.buchberger@uppsala.se

Verksamhetschef plan 1 och 3

Eva Ljungberg
018-727 87 34
eva.ljungberg@uppsala.se

Besöksadress

Bernadotte äldreboende
Bernadottevägen 1P
756 56 Uppsala

Det här gäller för alla våra boenden

En egen lägenhet

Lägenheten som du flyttar in i är din egen, med ett eget hyreskontrakt. Du kan inreda den själv med egna möbler, förutom säng som redan finns på plats.

I lägenheten finns:
- hall
- toalett
- dusch
- garderober
- liten köksdel med diskbänk, kylskåp och plats för mikro och kaffebryggare.

Näringsrika och smakrika måltider

Vi serverar näringsriktiga måltider som smakar. Maten kommer från kommunens Måltidsservice. Dietister komponerar menyer med ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Vi är måna om att skapa en trevlig stämning kring måltiderna. Du kan alltid välja mellan två rätter och om du behöver specialkost får du hjälp av en dietist.
Läs mer om Måltidsservice mat (maltidsservice.uppsala.se)

Sjukvårdspersonal dygnet runt

På ditt boende finns det tillgång till sjukvårdspersonal dygnet runt.

En egen kontaktman

När du flyttar in får du en kontaktman. Det är någon i vår personal som får ett särskilt ansvar för din trivsel och ditt välbefinnande. Kontaktmannen hjälper dig med praktiska frågor som till exempel frisör- eller tandläkarbesök. Tillsammans kan ni också planera något roligt att se fram emot.

Genomförandeplan och vårdplan 

Tillsammans med dig upprättar kontaktmannen en genomförandeplan. Ni skriver ned vad som är viktigt för dig, till exempel om att vara ute, favoritmat och intressen. Om du behöver en vårdplanering gör vi en tillsammans med sjuksköterska eller fysioterapeut.

Ta dig till våra boenden med kollektivtrafik

Du kan resa till våra boenden kan du resa med kollektivtrafik.
Läs mer och sök din resa på ul.se.

Ansök om plats

Du kan ansöka om äldreomsorg genom att skicka in en blankett eller genom att boka ett möte med en handläggare.
Ansök om plats på vård- och omsorgsboende (uppsala.se)

Avgifter

När du bor på ett vård- och omsorgsboende betalar du för hyra, omvårdnad, mat och förbrukningsartiklar.
Se avgifter för äldreomsorg (uppsala.se)

Uppdaterad: