Topeliusgatan 2D

En gruppbostad som både har nära till natur och köpcentrum samt bra bussförbindelser till stadskärnan i Uppsala

Boendet

Topeliusgatan 2D är en gruppbostad med fyra lägenheter belägna i en ordinär hyresfastighet i stadsdelen Nyby i Uppsala.  Nyby ligger i norra Uppsala, mellan stadsdelarna Löten och Gamla Uppsala, drygt 4 kilometer från Uppsalas centrumkärna. Området har nära till fina naturområden, bl.a. de välkända fornlämningarna i Gamla Uppsala samt motionsspåret i Röbo.

På samma våningsplan som lägenheterna finns också ett gemensamt utrymme dit hyresgästerna är välkomna för samvaro. På gruppbostaden Topeliusgatan 2D lagar personalen middag fem dagar i veckan som de boende kan äta antingen tillsammans med andra boende i det gemensamma utrymmet, eller hemma hos själv i sin lägenhet.

De personer som bor på Topeliusgatan 2D har egna separata lägenheter. De som vill kan äta tillsammans, se på TV/DVD eller spela TV-spel i det gemensamma köket och sällskapsutrymmet. Om det finns önskemål anordnas även gemensamma aktiviteter som exempelvis bussutflykter eller promenader. Varje person gör även regelbundet enskilda aktiviteter någon gång per vecka tillsammans med personal från boendet. En sådan aktivitet kan exempelvis vara att gå ut och äta, gå på bio, gå på teater, åka och simma eller göra en utflykt ned till Uppsalas centrumkärna och fika. Personalen på gruppbostaden stöttar också de boende med att exempelvis åka och handla.

På gruppbostaden finns personal till hands under dagtid mellan 7:00-10:00 samt eftermiddag-och kvällstid mellan 15:00-22:00. Under nattetid finns personal tillhands i form av sovande jour.

Service & kommunikation 

Gruppbostaden ligger inom gångavstånd till mataffär, stormarknad, flera snabbmatsrestauranger samt ett stort köpcentrum. Närmaste vårdcentral ligger vid Heidenstams torg. I omgivningarna finns trevliga gång- och cykelvägar.

Kontakt

Adress: Topeliusgatan 2D, Uppsala

Telefon: 018-727 76 29

Verksamhetschef: 018-727 16 70

Uppdaterad: