Äldreboende

Myrbergska gården

Myrbergska gården ligger i Luthagen. Vi har en stor och skyddad innergård där det är trevligt att vara, oavsett årstid. Solterapi, taktil massage, högläsning och trädgårdsodling är några av de aktiviteter som vi har. Du är varmt välkommen att vara med på de aktiviteter du gillar.

Så här ser det ut på Myrbergska

På Myrbergska gården finns det 3 avdelningar och 51 lägenheter. 34 av våra platser är för demensboende och vi har 17 omvårdnadsplatser. Alla lägenheter har stora fönster med utsikt mot naturen. Vi erbjuder möjlighet till parboende.

Vi har en stor innergård som vi använder mycket. Och det är nära till naturen i Stabby, där det finns trevliga promenadvägar.

Det här gör vi på Myrbergska

Du kan vara på vår innergård året om, ta promenader eller bara sitta och njuta. På sommaren kan du både äta måltider och dricka kaffe under markisen eller de stora parasollerna. Det finns blommor, bärbuskar och planteringsbord för odling av sommargrönsaker. På innergården firar vi också midsommar och andra högtider tillsammans.

Aktiviteter som passar dig

På Myrbergska gården har vi aktiviteter varje dag, både i grupp och enskilt. Aktiviteterna utgår alltid från dina behov och dina förutsättningar. Du kan till exempel vara med på promenader, högläsning, spel, dans och underhållning.

Solterapi och taktilmassage

Du har också tillgång till vår träningslokal som finns på nedervåningen. Och i vårt spa kan du få avslappning, sinnesstimulering och solterapi.

De flesta medarbetare på Myrbergska gården är utbildade i taktilmassage och du kan fåtaktilmassage om du vill. Massagen har en positiv och lugnande effekt.

Barnsång och andakter

Barn från en närliggande förskola kommer till oss och sjunger i samband med högtider. Svenska kyrkan håller regelbundet andakter här och vi kontaktar företrädare för andra trosförbund om önskemål finns.

Kontakta oss

Våra avdelningar

Enhet A
018-727 21 34
Sjuksköterska
018-727 28 97

Enhet B
018-727 21 39
Sjuksköterska
018-727 21 52

Enhet C
018-727 21 40
Sjuksköterska
018-727 28 95

Arbetsterapeut

018-727 88 49

Sjukgymnast

018-727 88 83

Administratör

018-727 21 02

Verksamhetschef

Iryna Eriksson
018-727 54 62
iryna.eriksson@uppsala.se

Besöksadress

Myrbergska gården
Geijersgatan 61
752 31 Uppsala

Det här gäller för alla våra boenden

En egen lägenhet

Lägenheten som du flyttar in i är din egen, med ett eget hyreskontrakt. Du kan inreda den själv med egna möbler, förutom säng som redan finns på plats.

I lägenheten finns:
- hall
- toalett
- dusch
- garderober
- liten köksdel med diskbänk, kylskåp och plats för mikro och kaffebryggare.

Näringsrika och smakrika måltider

Vi serverar näringsriktiga måltider som smakar. Maten kommer från kommunens Måltidsservice. Dietister komponerar menyer med ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Vi är måna om att skapa en trevlig stämning kring måltiderna. Du kan alltid välja mellan två rätter och om du behöver specialkost får du hjälp av en dietist.
Läs mer om Måltidsservice mat (maltidsservice.uppsala.se)

Sjukvårdspersonal dygnet runt

På ditt boende finns det tillgång till sjukvårdspersonal dygnet runt.

En egen kontaktman

När du flyttar in får du en kontaktman. Det är någon i vår personal som får ett särskilt ansvar för din trivsel och ditt välbefinnande. Kontaktmannen hjälper dig med praktiska frågor som till exempel frisör- eller tandläkarbesök. Tillsammans kan ni också planera något roligt att se fram emot.

Genomförandeplan och vårdplan 

Tillsammans med dig upprättar kontaktmannen en genomförandeplan. Ni skriver ned vad som är viktigt för dig, till exempel om att vara ute, favoritmat och intressen. Om du behöver en vårdplanering gör vi en tillsammans med sjuksköterska eller fysioterapeut.

Ta dig till våra boenden med kollektivtrafik

Du kan resa till våra boenden kan du resa med kollektivtrafik.
Läs mer och sök din resa på ul.se.

Ansök om plats

Du kan ansöka om äldreomsorg genom att skicka in en blankett eller genom att boka ett möte med en handläggare.
Ansök om plats på vård- och omsorgsboende (uppsala.se)

Avgifter

När du bor på ett vård- och omsorgsboende betalar du för hyra, omvårdnad, mat och förbrukningsartiklar.
Se avgifter för äldreomsorg (uppsala.se)

Uppdaterad: