Korttidsboende

Mumindalen

Mumindalens korttidsboende Foto: Vård & omsorg

Mumindalens korttidsboende ligger i Trädgårdsstaden med naturen in på knuten och med närhet till stadens kultur och fritidsaktiviteter. Här finns fem boendeplatser för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Mumindalen ligger i en egen villa med en stor altan och skyddad trädgård som inbjuder till lek och bus. I närheten av boendet finns både lekparker och Hågadalens naturreservat. Mumindalen har gott om plats för rullstolar, liftar och andra tekniska hjälpmedel.

Hemlik miljö

På Mumindalen bor alla i eget rum med toalett. Här finns också ett stort gemensamt badrum med bubbelbadkar för både avslappning och lek. I lekrummet finns plats för dans, kreativt skapande, rekreation och fysisk aktivitet. Vi äter tillsammans i köket där vi också lagar mat och bakar. För den unga vuxna finns möjlighet att delta i vardagssysslor som städning, tvättning och handling.

På Mumindalen bor man mellan 2 och 14 dygn per månad utifrån behov.

Aktiviteter och utflykter

Med vecko- och dagsschema kan barnen och ungdomarna vara med och planera sin tid. Stor vikt läggs på deras egna intressen och behov. Vi har nära till stadsbussen och delar dessutom en minibuss med Rosendals korttidsboende. Det ger oss möjlighet att både skjutsa till idrottsträning eller andra personliga aktiviteter, och att åka på utflykter, gå på museum eller ungdomscafé.

På Mumindalen finns även dator, TV-spel, samt många böcker och filmer att välja på.

Personal dygnet runt

Mumindalen har personal dygnet runt, med vaken nattpersonal och vid behov även sovande jour. Vi skapar en trygg vardag med barnens och ungdomarnas behov i fokus.

Kontakta oss

Kontakta oss

Verksamhetschef
Rafael Mousavi-Mirkalaei
Uppdaterad: