Backvägen 1

Gruppbostaden Backvägen 1 ligger stadsdelen Sunnersta ca 7 km från Uppsala centrum. Gruppbostaden är tvåvånings villa med stor trädgård. Boendet riktar sig till personer med LSS-beslut och har plats för fem personer.

Boendet

Gruppbostaden ligger i en fristående villa  Sunnersta. Det  finns fem lägenheter i villan och gemensamma utrymmen, som kök, allrum. Hiss finns .

Boendens lägenheter är fullt utrustade, och lägenheterna på övervåningen har balkonger. Boendens lägenheter på botten plan har egna små uteplatser, samt gemensam uteplats i anslutning till kök.

Boenden på Backvägen äter gemensamt alla måltider, i basens kök.

Personal

Boendet är bemannat dygnet runt med vaken natt.

På Backvägen arbetar man med lågaffektivt bemötande, några av boenden har uppnått en hög ålder och behöver stöd i allt ifrån dusch till matning. Personalen arbetar utifrån genomförandeplaner, och viktigt att följa rutiner för boenden.

Aktiviteter

Boendet erbjuder gemensamma och enskilda aktiviteter i form av promenader, annat som är överenskommet i genomförandeplanen.

Gemensamma tv/film kvällar anordnas på boendet samt andra aktiviteter efter årstider.

Service & kommunikation

I närheten av boendet finns en livsemedelsaffär och en restaurang. Närmaste apotek och andra affärer ligger i Gottsunda centrum ca 4 km från Backvägen.

Det finns gott om gång-och cykelvägar, samt bussförbindelser till centrum. Backvägen ligger ca tre minuters gångväg från vattnet.

Kontakt

Adress: Backvägen 1, 756 52 Uppsala

Telefon: 018-727 82 04

Verksamhetschef: 018-726 30 96

Uppdaterad: