Äldreboende
Eriksdalsgården Foto: Vård & omsorg

Eriksdalsgården

Vi finns i Luthagen med närhet till Mimmi Ekholms plats där du har service i form av mataffär och flera restauranger. Vi har dagliga aktiviteter som de boende får vara med och utforma efter önskemål.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Eriksdalsgården ser man ofta någon av våra vårdhundar ta vägen in genom entrén. Många boende har valt att träna med vårdhund. På plan 3 har vi en träningslokal och tre dagar i veckan finns sjukgymnast och arbetsterapeut på plats hos oss. Vi har sjuksköterska på plats måndag till fredag. Övrig tid finns sjuksköterska att tillgå genom kommunens joursjukvård.

Boendemiljö

Många vill gärna vistas utomhus. Vi har flera skyddade uteplatser runt huset. Det centrala läget i stadsdelen Luthagen gör det lätt för anhöriga och vänner att ta sig hit och stanna för en fikastund. Vi har två luftiga, ljusa avdelningar med 20 lägenheter på varje plan. Lägenheterna har eget hygienutrymme och kylskåp. På tredje våningsplanet finns en träningslokal.

Våra lägenheter

Vi har totalt 40 lägenheter fördelade på två avdelningar. Lägenheterna är ca 30 kvm stora med hall, Trinettkök och rymliga wc/duschrum.

Se hur våra lägenheter ser ut.

Hyra: 5086–5600 kronor

Mål och inriktning

Vi finns nära dig när du behöver det. Vi värnar om din delaktighet, trygghet och hur vi bemöter dig. Tillsammans med dig upprättar din kontaktman en genomförandeplan där ni skriver ned vilka behov du har och vad som känns viktigast för dig. Vi tar ansvar för god och säker vård enligt externa och interna krav samt kvalitetsmål som leder till ständiga förbättringar.

Mat och måltider

Varje våning har en stor och ljus gemensam matsal där våra boende äter tillsammans. Om önskemål finns kan man självklart få maten serverad inne i den egna lägenheten. Vår stora och skyddade innergård gör det enkelt att äta ute under sommartid.

Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Aktiviteter och social samvaro

Ditt eget intresse är viktigt när du bor hos oss. Det styr vilka aktiviteter vi ordnar. Någon väljer att ta taxi in till centrum för att fortsätta i sin bokcirkel eller syjunta som träffats under många år.

Din kontaktman har tid avsatt för att hjälpa dig att planera och genomföra det du inte klarar helt på egen hand längre. Du kan gå på sköna promenader, lyssna på musik, spela bingo och sällskapsspel eller lösa korsord, träna med vårdhund och ha gymnastik på egen hand eller gemensamt. Vi ordnar gärna fester efter dina önskemål.

Personalens kompetens och bemanning

Som stor och attraktiv arbetsgivare har vi kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av ett genuint intresse för människor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.

Övrigt

Både tandläkare och tandhygienist kommer regelbundet till oss. Du kan boka hårvård och fotvård här. Våra vårdhundsteam är mycket uppskattade av de som valt att delta. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Administratör: 018-727 88 74
Sjuksköterska avdelning 1: 018-727 88 71
Sjuksköterska avdelning 2: 018-727 88 76
Sjukgymnast: 018-727 88 83
Arbetsterapeut: 018-727 88 48
Undersköterska avdelning 1: 727 88 70
Undersköterska avdelning 2: 727 88 75
Verksamhetschef Magdalena Prevéus: 018-727 88 79, magdalena.preveus@uppsala.se

Besöksadress

Eriksdalsgården
Norrlandsgatan 2
752 29 Uppsala

Uppdaterad:

Andra sidor under: Eriksdalsgården