Äldreboende
Eriksdalsgården Foto: Vård & omsorg

Eriksdalsgården

Eriksdalsgården ligger centralt i Uppsala, i stadsdelen Luthagen, med omtyckt trädgård och skyddad uteplats. Här ligger även basen för Uppsala kommuns vårdhundsverksamhet.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Ditt eget intresse är viktigt när du bor hos oss på Eriksdalsgården. Det styr vilka aktiviteter vi ordnar. Vissa väljer att ta taxi in till centrum för att fortsätta i sin bokcirkel eller syjunta som träffats under många år. Vissa vill kanske ha sällskap till biblioteket eller skoaffären. Din kontaktman hos oss har avsatt tid för att hjälpa dig att planera och genomföra det du inte klarar helt på egen hand längre. På samma sätt hjälper vi dig att lösa praktiska frågor kring exempelvis frisör- och tandläkarbesök.

Vi har en skyddad uteplats på baksidan av huset, med stor gräsmatta och bänkar under träden, som används flitigt under sommaren. Det centrala läget gör det lätt för anhöriga och vänner att ta sig hit och stanna för en fikastund.

Våra lägenheter

Vi har totalt 40 lägenheter fördelade på två avdelningar. Lägenheterna är ca 30 kvm stora med hall, Trinettkök och rymliga wc/duschrum.

Se hur våra lägenheter ser ut.

Hyra: 5086–5600 kronor

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Vårdhund för träning och mys

Eriksdalsgården är bas för Uppsala kommuns vårdhundar och vårdhundsförare. Här finns en separat träningslokal för verksamheten. 

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i träningslokalen eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.

Läs mer om våra vårdhundar.

Kontakta oss

Telefonnummer

Samordnare: 018-727 88 74  
     
Plan 1: 018-727 88 70 Sjuksköterska: 018-727 88 71
Plan 2: 018-727 88 75 Sjuksköterska: 018-727 88 76

 

Besöksadress

Eriksdalsgården
Norrlandsgatan 2
752 29 Uppsala

Enhetschef
Magdalena Prevéus
Uppdaterad:

Andra sidor under: Eriksdalsgården