Äldreboende

Årstagården

Årstagården ligger i Årsta, cirka 3 kilometer från Uppsala centrum. Lägenheterna är fördelade på bottenplan och fyra våningsplan, med balkonger som ger utsikt över grönska och stadsbebyggelse.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Årstagården erbjuder vi vård och omsorg för personer, både äldre och yngre, med olika stadier av demenssjukdom. Här finns förutom ordinarie boende även korttidsboende/utredning, växelvård, en enhet för yngre med demenssjukdom, en enhet för personer med beteendemässiga och psykiska symptom vid demens (BPSD) och en enhet för personer med alkoholdemens.

Vår äldrepedagog tar fram ett utbud av olika aktiviteter, anpassade för både grupper och enskilda, utifrån de boendes önskemål.

Våra lägenheter

Vi har totalt 79 lägenheter, fördelade på nio enheter med olika inriktning. Lägenheterna är 27 kvadratmeter stora. På varje enhet finns ett gemensamt dagrum, en matsal och kök.

Du som bor hos oss möblerar själv lägenheten som du vill, vi ansvarar dock för att du har en höj- och sänkbar säng. 

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

 

Vårdhund för träning och mys

På Årstagården erbjuder vi träning med specialutbildade och diplomerade vårdhundar. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap. 

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i en träningslokal eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare.

Läs mer om våra vårdhundar

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Besöksadress

Årstagården
Fyrislundsgatan 66
754 46 Uppsala

Verksamhetschef
Ulla-Britt Björn
23 januari 2018