Äldreboende

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden med anledning av Covid-19 (Corona)

Du som anhörig ska inte besöka vård- och omsorgsboenden med anledning av smittspridning av Corona (covid-19). Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Undantag kan förekomma i angelägna fall och i samband med tidsbokning för besök utomhus vid plexiglasskydd. Vänd dig till respektive boendes verksamhetschef för mer information.

Äldeboendet Balders fasad Foto: Anders Tukler

Balder

Balder ligger på S:t Olofsgatan i centrala Uppsala.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Balder är ett vård- och omsorgsboende med totalt 51 lägenheter. Huset är byggt år 2000 och består av fyra plan. Det centrala läget gör att det är enkelt att ta sig till Balder via exempelvis buss eller cykel. Närhet till affärer, caféer, bibliotek och andra aktiviteter i centrala Uppsala.

Balder har två omvårdnadsavdelningar samt en demensavdelning. På demens- och omvårdnadsavdelningarna finns 16 lägenheter vardera.

Våra avdelningar

Våra avdelningar har en öppen planlösning där det gemensamma utrymmet, matsalen och avdelningsköket finns i mitten, vilket skapar en öppen, trevlig och varm miljö. I matsalen och det gemensamma utrymmet finns två öppna spisar vilket skapar en mysig stämning under årets kalla och mörka månader. Varje avdelning har en stor terrass/balkong där många av våra boende spenderar tid under årets varma dagar. På baksidan finns en trädgård med bärbuskar och mindre odlingar av grönsaker. Här anordnas olika aktiviteter under vår, sommar och höst.

Våra lägenheter

Varje lägenhet består av ett rum med köksdel samt ett kombinerat dusch- och toalettrum. Rummet är utrustat med en vårdsäng, resten möblerar den boende efter eget önskemål med egna möbler. Alla lägenheter har larm och till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd. Möjlighet till parboende finns.

Våra måltider

Vi erbjuder alltid två olika maträtter för att våra boende ska kunna välja vad de vill äta just idag. Att servera och presentera maten på ett trevligt sätt och att duka upp festligt vid helger och högtider är ett sätt att skapa en trevlig måltidsmiljö för våra boende.

Den mat vi serverar vid lunch och middag beställer vi från företaget Dafgård. Personalen på varje plan värmer maten på respektive avdelning och serverar färsk sallad varje dag. Vi bjuder ofta på hembakat fikabröd, vilket skapar goda dofter och trevliga fikastunder där personal och boende umgås.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.
Läs mer och sök din resa på ul.se

Kontakta oss

Verksamhetschef Mona Fröjberg: mona.frojberg@uppsala.se 

Administratör Sara Wall: 018-727 82 55, sara.wall@uppsala.se

Plan 1 ODEN: 018-727 24 04
Sjuksköterska Mary: 076-309 09 94

Plan 2 THOR: 018-727 24 07
Sjuksköterska Eva: 073-516 56 41

Plan 3 FREJ: 018-727 24 09
Sjuksköterska Rim: 073-516 56 39

Fysioterapeut Erik: 073-516 56 95
Arbetsterapeut Soma: 076-309 17 79

Besöksadress

Balder vård och omsorgsboende
S:t Olofsgatan 44B
753 32 Uppsala

Uppdaterad: