Äldreboende
Dalbyhemmet Foto: Vård & omsorg

Dalbyhemmet

Dalbyhemmet ligger vackert invid Dalbyviken, cirka 1,5 mil från Uppsala. Här kan du uppleva årstidernas växlingar och följa djurlivet bland träd och fågelbord. Möjlighet till odling finns också för den trädgårdsintresserade.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Dalbyhemmet kan du på nära håll uppleva årstidernas växlingar och följa djurlivet på fågelbord och bland trädgrenar. Trädgården är fin, en riktig oas om du bara vill vistas ute men ger också möjligheter om du är trädgårdsintresserad. Den stora balkongen på övre plan blir också ett blommande uterum under vår och sommar. Vi lägger stor vikt vid att den som vill ska få tillfällen att vistas utomhus.

Dalbyhemmet är uppdelat i två avdelningar. På nedre plan finns 19 platser med inriktning demens och på övre plan 21 platser med inriktning socialpsykiatri. På båda avdelningarna finns en sjuksköterska och 2,5 dag i veckan finns fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut på plats.

Vi utformar aktiviteter under veckan som passar dina intressen och förmågor. Vi läser tidning, löser korsord och lägger pussel tillsammans. Vi spelar kort och sällskapsspel, handarbetar, lyssnar på musik och erbjuder sittgympa. Då och då kommer trubadurer för underhållning och varannan vecka ordnar kyrkan andakt och musikstund.

En timme i veckan väljer du själv vad du vill göra tillsammans med din kontaktman. Kanske en stunds högläsning eller en utflykt med fikakorg.

Våra lägenheter

Vi har totalt 40 platser/lägenheter, varav 19 har inriktning demens och 21 har inriktning socialpsykiatri. Lägenheternas storlek är 21–32 kvadratmeter stora och är utrustade med Trinettkök och rymliga wc/duschrum.

Se hur våra lägenheter ser ut.

Hyra: 5 047–5 728 kronor

Våra måltider

Våra måltider tas emot och förbereds i boendets eget kök från kommunens producent Måltidsservice som har stort fokus på ekologiska och lokalt producerade råvaror. Du kan välja att äta i matsalen på ditt eget våningsplan eller i din bostad.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Hårvård och fotvård

Våra boende har tillgång till hårvård och fotvård och de som utför behandlingarna kommer till oss på boendet.

Bemanning

Vi satsar på handledning av personalen med fokus på psykiatri och demens. Vi har kompetent och erfaren personal och vårt arbete styrs av en tydlig värdegrund som basera i en humanistisk människosyn.

Verksamheten är bemannad med undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. För hälso- och sjukvårdsinsatser ansvarar sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt. Arbetsterapeuter och fysioterapeuter är tillgängliga efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med Region Uppsala.

Vi ingår i projektet ”Språkutvecklande arbetsplats” och har flera utbildade språkstödjare.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer - allmänt

018-727 80 45 eller 018-727 80 49

Avdelningen Kastanjebacken

Allmän: 018-727 80 47
Sjuksköterska: 018-727 80 50

Avdelningen Ekbacken

Allmän: 018-727 80 48
Sjuksköterska: 018-727 70 22

Administratör

018-727 80 49

Verksamhetschef demensenheten

Emma Reiterer, 018-727 80 45, emma.reiterer@uppsala.se

Tf verksamhetschef psykiatrienheten

Björn Brodén, 018-726 15 75, bjorn.broden@uppsala.se

Besöksadress

Dalbyhemmet
Dalby 17
755 91 Uppsala

Uppdaterad:

Andra sidor under: Dalbyhemmet