Äldreboende

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden med anledning av Covid-19 (Corona)

Du som anhörig ska inte besöka vård- och omsorgsboenden med anledning av smittspridning av Corona (covid-19). Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Undantag kan förekomma i angelägna fall. Vänd dig till respektive boendes verksametschef för bedömning.

Dalbyhemmet Foto: Vård & omsorg

Dalbyhemmet

Dalbyhemmet ligger vackert invid Dalbyviken, cirka 1,5 mil från Uppsala. Här kan du uppleva årstidernas växlingar och följa djurlivet bland träd och fågelbord. Möjlighet till odling finns också för den trädgårdsintresserade. Vår äldrepedagog ordnar också aktiviteter för varje dag.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Dalbyhemmet kan du på nära håll uppleva årstidernas växlingar och följa djurlivet på fågelbord och bland trädgrenar. Trädgården är fin, en riktig oas om du bara vill vistas ute men ger också möjligheter om du är trädgårdsintresserad. Den stora balkongen på övre plan blir också ett blommande uterum under vår och sommar. Vi lägger stor vikt vid att den som vill ska få tillfällen att vistas utomhus.

Dalbyhemmet är uppdelat i två avdelningar. På nedre plan finns demensavdelning med 19 platser och på övre plan psykiatriavdelning med 21 platser. På båda avdelningarna finns en sjuksköterska och 2,5 dag i veckan finns fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut på plats.

Vår äldrepedagog ordnar olika aktiviteter för varje dag. I salen i flygelbyggnaden samlas boende som vill handarbeta, spela bingo eller sällskapsspel, lägga pussel eller ägna sig åt andra aktiviteter i sällskap med andra. Då och då kommer trubadurer för musikunderhållning och varannan vecka ordnar kyrkan andakt och musikstund för våra boende.

Om du hellre vill göra något på egen hand kan din kontaktman hos oss hjälpa dig att ordna en aktivitet. Kanske en stunds högläsning eller en liten utflykt med fikakorg. Här finns också ett spa där du kan ta ett härligt bubbelbad med avslappnande musik. 

Våra lägenheter

Vi har totalt 40 platser/lägenheter, varav 19 för demensboende och 21 för psykiatriboende. Lägenheternas storlek är 2132 kvadratmeter stora och är utrustade med Trinettkök och rymliga wc/duschrum.

Se hur våra lägenheter ser ut.

Som anhörig har du möjlighet att övernatta i vårt gästrum i flygelbyggnaden vid behov.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice. 

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Avdelningen Kastanjebacken: 018-727 80 47
Sjuksköterska: 018-727 80 50

Avdelningen Ekbacken: 018-727 80 48
Sjuksköterska: 018-727 70 22

Samordnare: 018-727 80 49

Besöksadress

Dalbyhemmet
Dalby 17
755 91 Uppsala

Verksamhetschef
Lena Lindén
Uppdaterad:

Andra sidor under: Dalbyhemmet