Äldreboende
Myrbergska gården Foto: Vård & omsorg

Myrbergska gården

Myrbergska gården hittar du i stadsdelen Luthagen. Här finns en stor och skyddad innergård som uppmuntrar till utevistelser såväl sommar som vinter.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

God mat är viktigt för hur vi mår och känner oss. På Myrbergska gården lägger vi extra omsorg på måltiderna och gör dem gärna till en aktivitet i sig. Vi serverar måltider och frukt sju gånger om dagen, den sista som litet "nattmål". Vaknar någon boende under natten har vi också frukt, mackor eller smoothies till hands så att nattfastan förkortas. Vid fester väljer vi gärna maträtter utifrån ett tema.

Vår stora och skyddade innergård gör det enkelt att äta ute under sommartid och att gå ut i trädgården när man själv vill. Vintertid lyser vi upp gården med eldkorgar för att locka till promenad även i kylan.

Små stunder tas tillvara för upplevelser och samvaro, kring odlingarna i trädgården när rabarber och jordgubbar mognar, eller kring pianot vid eftermiddagsfikat

Våra lägenheter

Vi har 51 lägenheter fördelade på tre enheter. Av lägenheterna är 17 för omvårdnadsboende och 34 för demensboende. Lägenheterna är 26-40 kvadratmeter stora, med hall, Trinettkök och wc/duschrum.

Du som bor hos oss möblerar själv lägenheten som du vill, vi ansvarar dock för att du har en höj- och sänkbar säng. 

Se hur våra lägenheter ser ut.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Vårdhund för träning och mys

På Myrbergska gården erbjuder vi träning med våra specialutbildade och diplomerade vårdhundar. Träningen kan innebära allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap.

Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Du får sedan ett individuellt träningsprogram som genomförs i en träningslokal eller i din egen lägenhet, tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare.

Läs mer om våra vårdhundar.

Kontakta oss

Telefonnummer

Enhet A: 018-727 21 34
Enhet B: 018-727 21 39
Enhet C: 018-727 21 40
Administratör: 018-727 21 02

 

Besöksadress

Myrbergska gården
Geijersgatan 61
752 31 Uppsala

Verksamhetschef
Mia Lannstål
23 januari 2018