Äldreboende
Myrbergska gården Foto: Vård & omsorg

Myrbergska gården

Myrbergska gården ligger i stadsdelen Luthagen. Här finns en stor och skyddad innergård som uppmuntrar till utevistelser såväl sommar som vinter.

Våra lägenheter

På Myrbergska gården finns 51 lägenheter som är fördelade på tre enheter med 17 lägenheter i varje. Två av enheterna är inriktade mot personer som har demenssjukdomar, medan den tredje har omvårdnadsplatser. Lägenheterna är 26–40 kvadratmeter stora med hall och trinettkök samt kombinerat toalett- och duschrum. Varje lägenhet har en höj- och sänkbar vårdsäng samt en tryckavlastande madrass. I övrigt möblerar du lägenheten som du själv önskar.
Se hur våra lägenheter ser ut.

Hyra: 4 890–5 794 kronor

Vår miljö

Myrbergska gården har en stor innergård där du enkelt kan promenera eller vistas ute i trädgården året om. På sommaren kan du både äta måltider och dricka kaffe under markisen eller de stora parasollerna. Det finns blommor, bärbuskar och planteringsbord för odling av sommargrönsaker. I trädgården firar vi också midsommarfirande för boende, närstående och personal.

Aktiviteter

Hos oss kan du delta i olika aktiviteter som exempelvis promenader, högläsning, spel, dans och underhållning. Aktiviteterna utgår alltid från ditt behov och dina förutsättningar. Du har också tillgång till vår gymnastiksal som finns på nedervåningen. Aktivitetsombud leder arbetet med aktiviteter.

Kultur i vården

Kultur i vården besöker oss cirka en gång per månad med olika typer av underhållning.

Religiösa aktiviteter

Svenska kyrkan håller regelbundet andakter på boendet och företrädare för andra trosförbund kontaktas om önskemål finns.

Vårdhund för träning och mys

Myrbergska gården får besök av vårdhund två gånger per vecka. Med hjälp av vårdhunden kan träning göras lättare och mer inspirerande. Träning innebär allt från rörlighet och balans till minnesträning och social gemenskap. Träning med vårdhund remitteras av sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Utifrån den boendes individuella behov och förutsättningar skapas ett träningsprogram som sedan genomförs i träningslokalen tillsammans med vårdhunden och dess vårdhundsförare.
Läs mer om våra vårdhundar.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice. God mat är viktigt för hur vi mår och känner oss. Vi lägger därför extra omsorg på måltiderna och gör dem gärna till en aktivitet i sig. Vi erbjuder frukost, lunch, middag och mellanmål kontinuerligt under dagen. Det går alltid att få något att äta för den som är hungrig, även på natten. Vid fester väljer vi gärna maträtter utifrån ett tema.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Vår personal

På Myrbergska gården arbetar all personal för att de boende ska uppleva största möjliga välbefinnande. Vi finns även här för dig som närstående.

Hos oss arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, lokalvårdare, administratör och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats alla vardagar 07.00—16.00. Övrig tid kontaktas joursjuksköterska per telefon. Vid behov gör joursköterskan akuta besök. Fysioterapeut och arbetsterapeut arbetar på boendet två till tre dagar varje vecka. Verksamhetschef och administratör finns på plats på kontorstider.
Två gånger i veckan kommer läkare till boendet. Folktandvårdens mobila klinik kommer årligen och däremellan gör tandhygienisten regelbundna besök.

Inom personalgruppen finns spetskompetens inom demensvård och vi har också en Silviasyster. Flera av personalen är utbildade inom taktil massage. Utöver detta finns flera olika ombudsroller, till exempel nutritionsombud och aktivitetsombud. Samtliga ombud har fått lämplig och användbar utbildning inom sitt område.

Kommunikation och parkering

Du tar dig lätt till och från oss med buss. Avgiftsbelagd parkering finns i nära anslutning till boendet.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Administratör: 018-727 21 02

Arbetsterapeut: 018-727 88 49

Enhet A: 018-727 21 34
Enhet B: 018-727 21 39
Enhet C: 018-727 21 40

Sjuksköterska, enhet A: 018-727 28 97
Sjuksköterska, enhet B: 018-727 21 52
Sjuksköterska, enhet C: 018-727 28 95
Sjukgymnast: 018-727 88 83

Besöksadress

Myrbergska gården
Geijersgatan 61
752 31 Uppsala

Verksamhetschef

Iryna Eriksson
Telefon: 018-727 54 62
E-post: iryna.eriksson@uppsala.se

Uppdaterad:

Andra sidor under: Myrbergska gården