Von Bahr, äldreboende Foto: Olov Lundberg

Von Bahr

Von Bahr ligger i ett lugnt bostadsområde cirka 2,5 km från Uppsala centrum. Boendet har utsikt mot von Bahrska häcken och nära till grönområden och Heidenstams torg.

Kontakta oss gärna! Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

På Von Bahr kan du som har eller har haft beroendeproblematik bo. Boendet är i första hand avsett för dig över 65 år, men det förekommer att även yngre får bo här.

Här har du som boende inte rätt att konsumera alkohol eller andra droger och kommer du påverkad hänvisas du till din egen lägenhet. Av omtanke om alla boende får du inte vistas i våra gemensamma utrymmen vid det tillfället.

På Von Bahr vill vi skapa en lugn och trygg boendemiljö genom respekt för varje boendes integritet. Vi arbetar med inslag som ska leda till att minska den boendes missbruk. Här finns personal till stöd dygnet runt, årets alla dagar.

Våra lägenheter

Von Bahr byggdes 2010 och har ljusa och moderna lokaler med lägenheter, matsal och tv-rum. De 16 lägenheterna på cirka 30 kvadratmeter är fördelade på två plan. Lokalernas utformning gör att du med lätthet kan bo här även om du har ett stort behov av omvårdnad. Det finns även möjlighet till parboende. 

Hyra: 3500 kronor

Våra måltider

Våra måltider tas emot och förbereds i boendets eget kök från kommunens producent Måltidsservice, som lägger stor vikt vid ekologiska och lokalt producerade råvaror. Du kan välja att äta i matsalen på ditt eget våningsplan eller i din bostad.

Läs mer och se veckans meny på maltidsservice.uppsala.se.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Avdelningar: 018-727 26 22
Samordnare: 018-727 26 24
Sjuksköterska: 018-727 26 21

Verksamhetschef

Mikael Ahlstam Ardre
Telefon: 018-726 07 99
E-post: mikael.ahlstam-ardre@uppsala.se

Tf verksamhetschef

Maria Wendel
Telefon: 018-727 76 55
E-post: maria.wendel@uppsala.se

Besöksadress

Von Bahr
Ferlinsgatan 31 B
754 28 Uppsala

Uppdaterad: