Fritidsaktiviteter

Kålan har uppehåll med anledning av covid-19 (corona)

Kålan har pausat sin verksamhet tills annat uppges.

Kålan

Vad tycker du om att göra - sjunga, baka eller kanske lyssna på musik? Vi på Kålan ordnar träffar varje tisdag och torsdag 16.00-20.00 med olika fritidsaktiviteter för dig som har slutat skolan och har ett beslut enligt LSS.

Vi samarbetar med den dagliga verksamheten Musik med mera, föreningen FUB och Kulturförvaltningen. Tillsammans bjuder vi på trevligheter för dig som vill träffas och umgås på fritiden. 

Programblad, månad för månad

I programbladet kan du läsa om vad som händer just denna månad. Våra aktiviteter är på tisdagar och torsdagar samt en lördag i månaden då vi går på restaurang, pub eller på bio.

Då är det viktigt att tänka på att samlingen är 17.00 på Kålan och att vi avslutar på annan plats 21.00.

Ladda ner Kålans programblad för april 2020. (PDF, 115 KB)

Nya lokaler på Kålsängsgränd 10

I samband med att vi bytte lokal 9 maj 2017, bytte vi även namn från Pepparn till Kålan.

Alla vuxna med LSS-beslut i Uppsala kommun är välkomna, oavsett utförare av boende eller daglig verksamhet. Kålan är öppen för alla!

Kålan håller till på Kålsängsgränd 10 och är öppen tisdagar och torsdagar 16 till 20. Du når oss på telefonnummer 018-727 65 20.

Kålans lokal är anpassad för max 50 personer inklusive 4 personer i rullstol. Det är brandmyndigheten som beslutat det för allas säkerhet om det skulle börja brinna. Därför vill vi att alla som vill besöka Kålan ringer och anmäler sig innan man kommer. Towe Mohlin och Maria Perälä, som ansvarar för Kålan i samarbete med verksamhetschef, svarar i telefon 13–20 alla tisdagar och torsdagar. Det hon behöver veta är vilken dag du vill komma, om du har med dig någon personal och om du sitter i rullstol

Varmt välkommen!

Verksamhetschef
Elin Lindberg
Uppdaterad: