Fritidsaktiviteter

Lusthuset har uppehåll med anledning av Covid-19 (Corona)

För tillfället har Lusthuset ingen verksamhet. Det beror på smittorisken med anledning av Covid-19 (Corona). Uppsala kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Upplevelsecentrum Lusthuset

Lusthuset är ett upplevelsecentrum med flera sinnesrum inredda för att stimulera till aktivitet och avslappning. Här jobbar vi med närhet, kommunikation och samspel.

             

Välkommen till Lusthuset!

Miljön och förhållningssättet använder vi som ett medel för kommunikation och samspel mellan människor. Miljön är anpassad efter våra besökare.

Aktiviteterna är  lockande och roliga. Besökare som kommer hit använder sina egna förmågor och det är viktigt för oss att varje person känner sig nöjd.

Vi vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med förvärvade eller medfödda funktionsnedsättningar. Det krävs ingen remiss för att få komma till Lusthuset utan man kontaktar oss och bokar en tid för besök eller introduktion.

Du som besöker oss kommer tillsammans med någon du känner dig trygg med som vi kallar medföljare. Medföljaren ska ha varit med på en introduktionsutbildning. Där får den personen information om hur man använder rummen och även handledning i vårt förhållningssätt. 

Förutom våra rum finns ett kök där man kan köpa fika, äta medhavd lunch eller bara sitta och prata en stund.

Öppettider:

Måndag, onsdag, torsdag, fredag 9.00-15.00
Tisdag 10.00-15.00
Lördag 11.00-16.00

Kontakta oss

Adress: Storgården, Vattholmavägen 86, Uppsala

Telefon: 018-727 71 51

E-post: lusthuset@uppsala.se

Följ oss gärna på Facebook

Verksamhetschef
Ludvig Bäckström
Uppdaterad: