Fritidsaktiviteter

Välkommen till Lusthuset!

Lusthuset är ett upplevelsecentrum med flera sinnesrum inredda för att stimulera till aktivitet och avslappning. Här jobbar vi med närhet, kommunikation och samspel.

Miljön och förhållningssättet använder vi som ett medel för kommunikation och samspel mellan människor. Miljön är anpassad efter våra besökare.

Aktiviteterna är lockande och roliga. Besökare som kommer hit använder sina egna förmågor och det är viktigt för oss att varje person känner sig nöjd.

Vi vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med förvärvade eller medfödda funktionsvariationer. Det krävs ingen remiss för att få komma till Lusthuset utan man kontaktar oss och bokar en tid för besök eller introduktion.

Du som besöker oss kommer tillsammans med någon du känner dig trygg med som vi kallar medföljare. Medföljaren ska ha varit med på en introduktionsutbildning. Där får den personen information om hur man använder rummen och även handledning i vårt förhållningssätt. 

Våra rum

Vitarummet.jpgVitarummet: Här finns möjlighet att vara både avslappnad och aktiv. Upplev varierande synintryck med ljuseffekter som spegelboll och fiberoptik.

Grönarummet.jpgGrönarummet: Det är vårt nyaste rum (som har ersatt bollhavsrummet). I gröna rummet får du känslan av att vara i en djungelmiljö. Här kan du vara aktiv eller vila i en avslappnande gunga. Ljuskällor och detaljer ger stimulerande synintryck.

Musikrummet.jpgMusikrummet: Här stimuleras framförallt hörseln men även andra sinnen. I musikbädden blir upplevelsen extra stark då ljudvibrationerna från musik känns i kroppen.

Batrummet.jpgBåtrummet: Här doftar det av tjära medan man gungar lugnt och rytmiskt i ekan som hänger från taket. Rummets karaktär kan förändras genom bildspel på väggen. Här stimuleras bland annat balans, led och muskelsinnet.

Badrummet3.jpgBubbelrummet: Här finns ett bubbelbadkar. I det kan du vara aktiv eller avslappnad medan du upplever stämningsfulla ljus, spegelboll och musik.

Allrummet.jpgAllrummet: Möjlighet till rörelsestimulans. Här finns bland annat ett mörkertält och en massagefåtölj.

Förutom våra rum finns ett kök där man kan köpa fika, äta medhavd lunch eller bara sitta och prata en stund.

Öppettider:

Lusthuset har semesterstängt v.27 till v.32 (1/7-11/8)

Måndag, onsdag, torsdag, fredag: 9.00-15.00

Tisdag: 12.00-19.00

Lördag: 11-16 ojämna veckor.

Pris:

40 kronor per besök för personer från 18 år och uppåt

Gratis besök för barn och ungdomar upp till 17 år

 

Introduktion av nya medföljare till besökare kostar 750 kronor.

Undantag: kostnadsfri introduktion för personal inom Uppsala kommun.

Undantag: kostnadsfri introduktion om du är vårdnadshavare till barn upp till 17 år.

Betalningsalternativ: Faktura, swish eller kontant

Kontakta oss

Adress: Storgården, Vattholmavägen 86, Uppsala

Telefon: 018-727 71 51

Verksamhetchef: 018-727 54 19

E-post: lusthuset@uppsala.se

Följ oss gärna på Facebook

Uppdaterad: