Äldreboende

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden med anledning av Covid-19 (Corona)

Du som anhörig ska inte besöka vård- och omsorgsboenden med anledning av smittspridning av Corona (covid-19). Uppsala kommuns vård- och omsorgsverksamheter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Undantag kan förekomma i angelägna fall och i samband med tidsbokning för besök utomhus vid plexiglasskydd. Vänd dig till respektive boendes verksamhetschef för mer information.

Lillsjögården

Lillsjögården är ett hemlikt boende i lugn och naturnära miljö i Almunge, cirka 26 km öster om Uppsala. Lillsjögården har 41 platser för omvårdnadsboende och demensvård.

På Lillsjögården utformar vi aktiviteter under veckan för att passa dina intressen och förmågor. Vi läser tidning och löser korsord tillsammans, spelar kort och sällskapsspel, lyssnar på musik och erbjuder sittgympa. En timme i veckan väljer du själv vad du vill göra tillsammans med din kontaktman. På uteplatsen och på de inglasade balkongerna odlar vi blommor, och ibland jordgubbar och tomater.

Vi samarbetar även med Uppsala stadsbibliotek och flera frivilligorganisationer som ordnar olika aktiviteter, allt från besök av 4H-gård till pensionärskörer och föreläsare från hembygdsföreningen eller andra organisationer.

Våra lägenheter

Lillsjögården har totalt 41 lägenheter fördelade på två plan. De ljusa och rymliga lägenheterna är 33-41 kvadratmeter. På varje avdelning finns även ett hemtrevligt kök och ett vardagsrum där du kan träffa andra boende och umgås.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Blå bogrupp 0174-27 00 53
Grön bogrupp 0174-27 00 55
Lila bogrupp 0174-27 00 56
Röd bogrupp 0174-27 00 63
Sjuksköterska 0174-27 00 59

Besöksadress

Lillsjögården
Lillsjövägen 14 D
740 10 Almunge

Verksamhetschef
Kerstin Stålnäbb
Uppdaterad: