Äldreboende

Särskilda besöksrutiner

Vi rekommenderar att ta kontakt med aktuellt boende för information om vilka särskilda rutiner som gäller för boendet. Tänk på att inte komma för många samtidigt. Detta för att ni ska kunna hålla avstånd hos den ni besöker. 

Läs mer om våra besöksrutiner.

Varmt välkommen!

Lundgården

Lundgården ligger i Bälinge, cirka 15 kilometer från Uppsala. Miljön är trivsam med tre innergårdar, grönska och fina promenadvägar.

Lundgården är ett vård- och omsorgsboende för äldre med stort omvårdnadsbehov eller vård med inriktning mot demens. Närheten till naturen och innergårdarna med sin grönska skapar trivsel och uppmuntrar till att pyssla med bärbuskar, vila eller ta en promenad utomhus under sommaren.

Inomhus finns ett ljust stort samlingsrum och även mindre rum för gemenskap och aktiviteter. Året runt ordnar vi olika arrangemang utifrån de boendes önskemål. Det kan vara traditionsenligt helgfirande eller en grillkväll. Sittgympa och musikstunder är andra exempel.

Våra lägenheter

Här finns totalt 31 lägenheter, varav tjugo är för omvårdnad och tio för personer med demenssjukdom. En lägenhet används för korttidsboende. Du som bor här möblerar din lägenhet som du själv vill, vi ansvarar dock för en höj- och sänkbar säng.

Våra måltider

Vi serverar mat från kommunens egen kost- och restaurangenhet Måltidsservice.

Läs mer om Måltidsservice mat och se veckans meny.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.

Läs mer och sök din resa på ul.se.

Kontakta oss

Telefonnummer

Administration: 018-727 60 60 och 018-727 68 54

Omvårdnadsavdelning Börje/Skutt: 018-727 48 65

Liljan demensavdelning: 018-727 48 29

Sjuksköterska 1: 018-727 68 52

Sjuksköterska 2: 018-727 68 53

Besöksadress

Lundgården
Lundgårdsvägen 2
743 81 Bälinge

Verksamhetschef
Kristin Wahl
Uppdaterad: