Anpassning med anledning av coronaviruset (covid-19)

Från och med tisdag 14 april anpassar vi alla våra dagverksamheter med anledning av coronaviruset. Beslutet att erbjuda dagverksamhet individuellt istället gäller tills vidare och införs för att minska risken för smitta.

Vi följer noga utvecklingen av coronaviruset och agerar enligt rekommendationer från ansvariga myndigheter, som Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala.

Läs mer om hur kommunen hanterar coronapandemin på uppsala.se.

Solsidan, dagverksamhet 65+

Solsidan är en dagverksamhet för dig som är 65 år eller äldre. På Solsidan skapar vi en meningsfull vardag genom aktiviteter och social samvaro. För att delta i vår dagverksamhet krävs ett biståndsbeslut.

Platser

Plats för 16 gäster med demenssjukdom.

Öppettider 

Måndag–fredag varannan vecka, måndag–söndag varannan vecka.

Aktiviteter

Vi promenerar ute i naturen och besöker Stadsparken och många andra fina miljöer. Vi tränar och deltar i underhållning i den anslutande Årstagården. 

Lokalen

Dagverksamheten Solsidan ligger på Fyrislundsgatan 62 i Årsta. Lokalen består av en dubbel lägenhet, där den ena ger plats för grupper som gärna ägnar sig åt aktiviteter och den andra ger plats för mer lugn och vila. Upplägget underlättar om någon gäst behöver en lugnare plats tillfälligt eller på sikt. Här finns också 4 platser för övernattning vid behov, två gånger i månaden. 

Kontakta oss

Biträdande verksamhetschef
Linda Olsson
Uppdaterad: