Så går det till

På den här sidan beskriver vi hur processen ser ut för dig som tar hjälp av IPS Arbetscoacher.

Så går det till att få hjälp av IPS.Vi har ett första möte

När vi fått din intresseanmälan får du en bekräftelse via telefon eller e-post. När vi har en ledig plats bokar vi in ett informationsmöte med dig. Vi ser gärna att du har din kontaktperson från psykiatrin med dig på mötet. Vi arbetar mycket med helheten och att samverka med ditt nätverk är viktigt för att lyckas. Om du väljer att gå vidare efter informationsmötet påbörjas arbetssökandet tillsammans med din arbetscoach.

Du planerar med din arbetscoach

I början träffar du din arbetscoach cirka en gång i veckan och gör en planering utifrån dina intressen och önskemål. Ni kan ses på någon plats som passar dig, till exempel ett café, på biblioteket eller på en promenad. Coachen stöttar dig sedan i ditt sökande efter arbete. När du är ute på en arbetsplats ger vi stöd till både dig och arbetsgivaren.

Du börjar arbeta

Coachen kan vara med vid introduktionen och delta i uppföljningsmöten i syfte att allt ska fungera på arbetsplatsen. Arbetstiden anpassas efter dina önskemål och kan ökas efterhand.
Vi gör inga typer av arbetsförmågebedömningar och all rehabilitering sker ute i arbetslivet.

Intresseanmälan

Låter detta som någonting för dig? Välkommen att skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.

Här hittar du intresseanmälan.

Uppdaterad: