Nora

Nora består av två enheter med totalt 40 platser för växelvård och korttidsvård, för dig som har behov av omvårdnad under kortare perioder. Vi finns i samma byggnad som Linné vård- och omsorgsboende i Sävja, med nära till service och umgänge.

Nora är ett modernt boende i lugn, vacker miljö med skogen som nära granne. Nora har en trivsam trädgård och bra bussförbindelser med centrum. Plan 3 rymmer 20 platser för växelvård och på plan 4 finns 20 platser för växelvård och korttidsvård för personer med demenssjukdom.

När du kommer till Nora får du en egen lägenhet med toalett och dusch. På samma våningsplan finns också en rymlig matsal med kök och ett dagrum med tv på vardera sidan. Från den stora altanen längs matsalen ser du ut över ett fint grönområde med gångstigar. Hissen i anslutning till altanen tar dig snabbt ner och upp från trädgården.

På bottenplanet finns aktivitetsrum och en restaurang där du kan välja att äta din måltid, om du inte föredrar matsalen på ditt våningsplan eller i din lägenhet. På bottenplanet ryms också kontorslokaler för administration och service.

Din vistelse hos oss ska vara trevlig och med möjlighet till många aktiviteter, till exempel sittgymnastik, utevistelser och promenader.

Våra måltider

Våra måltider tas emot och förbereds i boendets eget kök från kommunens producent Måltidsservice, som lägger stor vikt vid ekologiska och lokalt producerade råvaror.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.
Se busstider på ul.se

Elcykel för turer i närområdet

Genom Linné äldreboende har vi tillgång till el-assisterad cykel med plats för två passagerare fram som ger äldre möjlighet att komma ut på cykelturer. Personal, volontärer eller anhöriga deltar och cyklar.
Läs mer om Cykling utan ålder.

Kontakt

Adress

Stenbrohultsvägen 93
757 58 Uppsala

Nora 1 Växelvård

Adriano Cecchia, verksamhetschef
018-726 05 69
adriano.cecchia@uppsala.se

Maria Jansson, samordnare
018 727 78 55
maria.jansson@uppsala.se

Nora 2 Växelvård/Korttidsvård 

Johanna Vilmusenaho, verksamhetschef
018-726 24 29
johanna.vilmusenaho@uppsala.se

Maria Jansson, samordnare
018 727 78 55
maria.jansson@uppsala.se

Sjuksköterskor

Nora 1 Växelvård: 018-727 76 88
Nora 2 Korttidsvård: 018-727 85 31
Nora 2 Växelvård: 018-727 76 85

Uppdaterad: