Nora

Nora är en enhet med totalt 40 platser för växelvård och korttidsvård, för dig som har behov av omvårdnad under kortare perioder. Vi finns på Linné vård- och omsorgsboende i Sävja, plan 3 och 4, med nära till service och umgänge.

Linné är ett modernt äldreboende i lugn, vacker miljö med skogen som nära granne, en trivsam trädgård och bra bussförbindelser med centrum. Här på plan 3 och 4 finns Noras lokaler. Plan 3 rymmer 20 platser för växelvård och på plan 4 finns 20 platser för växelvård och korttidsvård för personer med demenssjukdom.

När du kommer till Nora får du eget rum med toalett och dusch. På samma våningsplan finns också en rymlig matsal med kök, med ett dagrum med tv på vardera sidan. Från den stora altanen längs matsalen ser du ut över ett fint grönområde med gångstigar. Hissen i anslutning till altanen tar dig snabbt ner och upp från trädgården.

På bottenplanet finns aktivitetsrum och en restaurang där du kan välja att äta din måltid, om du inte föredrar matsalen på ditt eget våningsplan eller din bostad. På bottenplanet ryms också kontorslokaler för administration och service.

Din vistelse hos oss ska vara trevlig och med möjlighet till många aktiviteter, till exempel sittgymnastik, utevistelser och promenader.

Våra måltider

Våra måltider tas emot och förbereds i boendets eget kök från kommunens producent Måltidsservice, som lägger stor vikt vid ekologiska och lokalt producerade råvaror.

Bussförbindelser

Du kan ta dig till och från oss med buss.
Se busstider på ul.se

Elcykel för turer i närområdet

Genom Linné äldreboende har vi tillgång till elassisterad cykel med plats för två passagerare fram som ger äldre möjlighet att komma ut på cykelturer. Personal, volontärer eller anhöriga deltar och cyklar.

Läs mer om Cykling utan ålder.

Kontakta oss

Besöksadress

Nora växelvård
Linné vård- och omsorgsboende, plan 3 och 4
Stensbrohultsvägen 93
757 58 Uppsala

Verksamhetschef
Adriano Cecchia
Uppdaterad: