Varför ska du jobba hos oss?

Vi är en av landets största utförare inom vård och omsorg. Vi utgör en stor och betydelsefull del i Uppsala kommuns totala verksamhet. Vi satsar på hög kompetens, systematisk utveckling och innovation. Vi tar aldrig paus. Vi sätter människors behov i centrum. Vård och omsorg behövs året om och under dygnets alla timmar. Det händer att vi får ta ansvar för uppdrag som andra inte klarar – vi är bäst när utmaningen är som störst.

Möt och lär av många kollegor i olika professioner

I Uppsala kommun arbetar över 14 000 personer. Inom vård och omsorg får du 6 000 medarbetare i över 200 verksamheter. Du möter många olika professioner och typer av tjänster. Vi värnar om den interna rörligheten. Intern rörlighet skapar stora utvecklingsmöjligheter. Du kan arbeta här ett helt liv och utvecklas hela tiden.

Möt några av våra medarbetare.

Få nya utmaningar utan att byta arbetsgivare 

Förändras ditt jobbuppdrag eller vill du prova något nytt? Hos oss finns möjlighet att höja din kompetens genom utbildningar och kurser. Hos oss kan du påverka ditt eget arbete genom en individuell utvecklingsplan.

Läs mer om vår kompetensutveckling.

Medverka till utveckling och innovation

Vi satsar aktivt på utveckling och innovation. För att kunna utveckla våra verksamheter prioriterar vi trygga anställningar med bra arbetsvillkor och satsningar på kompetens och ledarskap. Andra prioriterade områden för utveckling och innovation rör hälso- och sjukvården och satsningar på digitalisering.

Som medarbetare kan du ansöka om bidrag från en innovationsfond för att utveckla, testa, använda och utvärdera nya innovativa produkter, processer, tjänster och metoder. Allt för att förbättra för en användare eller brukare.

Läs mer om hur vi arbetar med utveckling och innovation.

Trygghet i jobbet och förmåner

Vi har kollektivavtal med fackförbund inom våra arbetsområden. Det innebär en trygghet för dig när det gäller lön, arbetstider, ob-ersättning och försäkringar.

Hos oss får du förmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdsaktiviteter.

Läs mer om våra trygga anställningsvillkor och förmåner.

Introduktion efter dina förutsättningar

Det du redan kan och var du ska jobba påverkar din första tid hos oss. Din introduktion anpassas till dina förkunskaper och erfarenheter. Hos oss finns digital introduktionsutbildning för dig som ska arbeta med omvårdnad. Utbildningen kan anpassas efter dina förkunskaper och vilken verksamhet du ska arbeta med. Om du är legitimerad får du också en introduktion. Den är individanpassad.

Läs mer om introduktion för nya medarbetare.

Du kan få nya utmaningar utan att byta arbetsgivare 

Vårt uppdrag är att erbjuda och ge vård och omsorg till alla i Uppsala kommun som har rätt till stöd. Vi gör det med hög kvalitet och det är du som medarbetare som är nyckeln till framgång.

Läs mer om vårt kvalitetsarbete.