Kompetensutveckling för medarbetare

Många av våra medarbetare bygger hela sin karriär inom kommunen genom att ta sig an nya utmaningar internt. Hos oss kan du som medarbetare påverka ditt eget arbete genom en individuell utvecklingsplan.

Utbildning när ditt jobb förändras

Du får alltid utbildning för att klara dina nya uppgifter, till exempel om du jobbar som personlig assistent och den du hjälper behöver en annan form av stöd. Ska du hantera mediciner, sondmata eller göra andra vårduppgifter får du utbildning och handledning av en sjuksköterska.

Kompetenshöjning när du själv vill förändras

Ska du arbeta med människor med demens? Behöver du utbildning i motiverande samtal (MI). Hos oss finns många utbildningar. Du kan bli erbjuden en utbildning eller söka själv, för att klara ditt vanliga jobb eller för att du vill vidareutvecklas som ett steg i karriären.

Projektarbeten och ledarutbildningar

Du kanske erbjuds att leda ett utvecklingsprojekt eller går vidare till ett uppdrag som samordnare. Då har du tillgång till kurser och vidareutbildning, exempelvis ledarutbildningar. Ibland ger vi stöd om du vill läsa vidare vid universitet eller högskola samtidigt som du arbetar hos oss.

Utveckla fler talanger

Är du nyfiken och gillar innovationer? Talar du mer än ett språk flytande? Visa det du kan och vill. Vi söker talanger inom många områden. Även om du redan har en tjänst hos oss kan andra kunskaper som du visar leda till att du får nya roliga utmaningar. Karriär är möjligheten att utvecklas i höjd och bredd.

Samarbeten för utveckling

Som medarbetare inom kommunal vård- och omsorg kan du delta i flera intressanta utvecklingsprojekt som ökar din kompetens löpande. Uppsala kommun har ett nära samarbete med Uppsala universitet. Kommunen samarbetar även med Region Uppsala i utvecklingsfrågor och kompetensområden som rör till exempel vårdhygien, smittskydd, munhälsa och geriatriska sjukdomar.

Ledarskapsprogram

Vi erbjuder ledarskapsprogram för att utveckla våra chefer till goda ledare. Vi följer noga innovationer inom våra områden, till exempel inom e-hälsa och välfärdsteknik. 

Har du ett driv att ge det lilla extra och att dela med dig av ditt engagemang? Hos oss finns då många möjligheter att delta i olika nätverk och projekt.

Vi är människor som arbetar med människor. Satsar vi på varandra kan vi göra ett bra jobb för andra.

Uppdaterad: